Відведення військ – це димова завіса: Швеція звинуватила Росію в ескалації війни на Донбасі

Відведення військ – це димова завіса: Швеція звинуватила Росію в ескалації війни на Донбасі
Росіяни можуть швидко наростити сили, адже техніка залишається біля кордонів України, каже міністр оборони Швеції.

Повідомлення керівництва Міноборони РФ нібито про відведення військ від українського кордону і їхнє повернення в місця постійної дислокації є "димовою завісою". Про це заявив міністр оборони Швеції Петер Хультквіст, пише "Сьогодні".

За його словами, Росія створює суттєву свободу дій для себе, залишаючи на місці озброєння і все інше, адже особовий склад можна перекинути дуже швидко.

- У перспективі можна підвищувати і знижувати рівень напруженості залежно від того, що відповідає інтересам Росії. Я кажу про димову завісу: при залишенні на місці обладнання та матеріальної частини створюється можливість швидкого нарощування своїх дій, – сказав міністр.

Хультквіст нагадав, що тільки Москва несе відповідальність за зростання напруженості на кордоні з Україною.

- Саме Росія проводить ці масштабні навчання, які створюють надзвичайно напружену ситуацію, і Росія несе відповідальність за ескалацію. І я переконаний, що завершення [навчань] – це тільки для видимості зниження тону, – підкреслив глава Міноборони Швеції.

Нагадаємо, що про нарощування російських військ в прикордонних районах, а також в окупованих районах Донбасу і Криму стало відомо наприкінці минулого місяця.
На цьому тлі українська розвідка доповідала про можливий напад на Україну, а США і НАТО вимагали від Кремля відвести війська і припинити залякування української влади.

Нагадаємо, вчора бойовики обстріляли мирних жителів на Донеччині.

Читайте також
Бойовики викотили "Гради" за лінії відведення біля населених пунктів Бойовики викотили "Гради" за лінії відведення біля населених пунктів
Окупанти побували на колишніх позиціях ЗСУ поблизу Золотого та стягнули на полігон "Гради".
СБУ затримала «ексчиновницю ЛНР», яка приїхала жити в Україну СБУ затримала «ексчиновницю ЛНР», яка приїхала жити в Україну
СБУ затримала «ексчиновницю «ЛНР», керівницю так званого «управління культури, молоді та спорту» м. Довжанськ, яке тимчасово окуповане терористами. Їй готується повідомлення про підозру.
У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото) У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото)
Німецькі ЗМІ опублікували кадри польового табору російських військ в окупованому Криму.
Loading...
Load next