"Буде боляче Лукашенку": МЗС України відреагувало на заяву щодо запрошення бойовиків "ЛНР" до Білорусі

"Буде боляче Лукашенку": МЗС України відреагувало на заяву щодо запрошення бойовиків "ЛНР" до Білорусі
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що своїми діями самопроголошений президент Олександр Лукашенко підштовхує Україну до того, щоб вона реагувала на його дії. Проте у такій ситуації Україна "діятиме зважено".

Нещодавно Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Мінську. Тим часом в ефірі "Сніданку з 1+1" Дмитро Кулеба прокоментував слова Лукашенка про очікування проросійських бойовиків в Білорусі.

Буде боляче Олександру Лукашенку. У нас є достатньо інструментів, щоб зробити людям і країнам, які не поважають територіальну цілісність України, боляче. Особливо, коли йдеться про Білорусь, з якою у нас багато зв'язків. Зокрема, й економічних, - заявив міністр закордонних справ.

Проте, Кулеба також наголосив, що Київ та Україна не хоче політичної чи економічної війни з Мінськом, а тому буде "діяти зважено". Тим часом посадовець зазначив, що Україна не пробачає неповаги до територіальної цілісності України.

Буде боляче Олександру Лукашенку. У нас є достатньо інструментів, щоб зробити людям і країнам, які не поважають територіальну цілісність України, боляче. Особливо, коли йдеться про Білорусь, з якою у нас багато зв'язків. Зокрема, й економічних. Не буду закидуватися погрозами, але хочу сказати, що є речі, які ми не пробачаємо. Неповага до територіальної цілісності України - одна з таких, - додав Кулеба.

Нагадаємо, що 25 травня, Кабінет міністрів вирішив зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки. Причиною цих дій стала примусова посадка літака компанії Ryanair у Мінську, що є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Відповідне рішення уряду спрямоване на  збереження безпеки польотів для пасажирів.

Читайте також
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео) Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео)
Українського посла в Білорусі не будуть відзивати з країни, через необхідність його присутності, оскільки на території республіки перебувають 30 українських громадян, які проходять там лікування.
У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив своє розчарування тим, що НАТО не може знайти формату участі України в саміті Альянсу, який повинен відбутися 14 червня.
Loading...
Load next