У "Голосі" відреагували на рішення 10 своїх депутатів щодо створення окремого об'єднання

У "Голосі" відреагували на рішення 10 своїх депутатів щодо створення окремого об'єднання
У партії "Голос" вважають, що створення "депутатської групи" у межах фракції суперечить закону про регламент Верховної Ради. Зокрема, дії 10 депутатів, які оголосили про створення власного об'єднання "Справедливість" у партії назвали незаконними.

Половина депутатів партії "Голос" не лише вирішила створити власне об'єднання, а й висловила свою недовіру керівництву фракції - Кірі Рудик та Ярославу Железняку. Згодом, у "Голосі" відреагували на рішення своїх депутатів та заявили, що поважають бажання колег мати "альтернативну точку зору".

Про це йдеться у відповідній заяві, яка була опублікована на сайті партії.

Законодавство прямо передбачає можливість депутата вийти з фракції. Тільки позафракційні депутати мають право створювати депутатські групи. Але створення груп в межах депутатської фракції прямо суперечить статтям 58-60 Закону України “Про Регламент Верховної Ради України”, - йдеться у коментарі.

Зокрема, у партії наголосили, що сьогодні, 16 червня, політрада розгляне заяву відповідних парламентаріїв. Однак, у "Голосі" зазначили, що поважають думку своїх колег, але вона не може суперечити і порушувати закон та попри це всі питання внутрішньої партійного життя "повинні вирішуватися відповідно до правил і процедур партії".

Для цього існують органи управління, такі як з'їзд та Політична рада. Сьогодні Політична рада партії “Голос” розгляне заяву частини фракції "Голос" у Верховній Раді та дасть їй оцінку, - зазначили у партії.

Нагадаємо, що на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради 10 нардепів оголосили про створення окремого об’єднання у парламенті, яке "і надалі відстоювати інтереси українців, а не керівництва партії та фракції". Відео із заявою нардепів можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
У Верховній Раді створили об'єднання "Справедливість": партію "Голос" покинуло 11 нардепів (відео) У Верховній Раді створили об'єднання "Справедливість": партію "Голос" покинуло 11 нардепів (відео)
У "Голосі" переконують, що з повагою ставляться до рішення своїх колег, однак сподіваються, що вони продовжать працювати за програмою, з якою йшли на вибори.
Розкол у "Голосі": Железняк та керівництво партії заперечують інформацію про його звільнення Розкол у "Голосі": Железняк та керівництво партії заперечують інформацію про його звільнення
Одинадцять депутатів "Голосу" заявили, що Железняка звільнили з посади голови фракції. Однак, сам ж нардеп спростовує цю інформацію й заявив, що це "не відповідає дійсності".
Скандальний депутат Яценко не встав під час виконання гімну України (відео) Скандальний депутат Яценко не встав під час виконання гімну України (відео)
Народний депутат Антон Яценко, який нещодавно став членом фракції “Батьківщина”, демонстративно відмовився вставати під час виконання гімну України в Уманській міській раді.
Loading...
Load next