У Верховній Раді створили об'єднання "Справедливість": партію "Голос" покинуло 11 нардепів (відео)

У Верховній Раді створили об'єднання "Справедливість": партію "Голос" покинуло 11 нардепів (відео)
У "Голосі" переконують, що з повагою ставляться до рішення своїх колег, однак сподіваються, що вони продовжать працювати за програмою, з якою йшли на вибори.

Депутатське об'єднання "Справедливість", яке було утворене депутатами від партії "Голос" після розколу в політичній силі, отримала ще одного учасника - Ярослава Рущишина. Так, вже 11 народних депутатів, які в липні вийшли з партії "Голос", створили в парламенті своє об'єднання, повідомила Юлія Клименко та Ольга Стефанішина на своїх сторінках у Facebook.

Тепер об’єднання #Справедливість складається з 11 депутатів, а це - БІЛЬШІСТЬ фракції Голосу в Парламенті, - повідомила Стефанішина.

Відомо, що головою обʼєднання обрали Олександру Устінову, заступницею — Юлію Клименко. Зокрема, депутати також заявили, що тепер "думки, тези і заяви, озвучені "керівництвом" партії і фракції "Голос", не представляють позиції більшості фракції, оскільки більшість членів фракції висловила недовіру керівництву і проголосувала за зміну керівника фракції".

Окрім цього Клименко заявила, що окрім неї до "Справедливості" ввійшли ще 10 нардепів, а саме:

  • Соломія Бобровська;
  • Наталія Піпа;
  • Олександра Устінова;
  • Ольга Стефанишина;
  • Володимир Цабаль;
  • Роман Лозинський;
  • Галина Васильченко;
  • Ярослав Юрчишин;
  • Андрій Шараскін;
  • Ярослав Рущишин.

Нагадаємо, що 7 червня шоу-мен та екскандидат на виборах мера у Києва, Сергій Притула оголосив про вихід із складу партії "Голос" й розкритикував керівництво партії.

Згодом, 16 червня депутати від "Голосу" висловили недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку та голові партії Кірі Рудик. Тоді ж, 10 депутатів заявили про створення об'єднання "Справедливість". Своє рішення нардепи озвучили під час пленарного засідання ВР й висловила його депутатка Олександра Устінова.

Тоді ж 10 депутатів наголосили, що у програмі партії чітко зазначено, що мандат буде забиратись у тих, хто прогулював більшість засідань. Однак, голова партії Кіра Рудик, за словами нардепів, прогуляла більше 60% голосувань, тому вони також ініціювали її виключення із партії.

Читайте також
Розкол у "Голосі": Железняк та керівництво партії заперечують інформацію про його звільнення Розкол у "Голосі": Железняк та керівництво партії заперечують інформацію про його звільнення
Одинадцять депутатів "Голосу" заявили, що Железняка звільнили з посади голови фракції. Однак, сам ж нардеп спростовує цю інформацію й заявив, що це "не відповідає дійсності".
У "Голосі" відреагували на рішення 10 своїх депутатів щодо створення окремого об'єднання У "Голосі" відреагували на рішення 10 своїх депутатів щодо створення окремого об'єднання
У партії "Голос" вважають, що створення "депутатської групи" у межах фракції суперечить закону про регламент Верховної Ради. Зокрема, дії 10 депутатів, які оголосили про створення власного об'єднання "Справедливість" у партії назвали незаконними.
"Не відкидаю цього": Притула думає створити нову партію в Україні "Не відкидаю цього": Притула думає створити нову партію в Україні
Сергій Притула, який нещодавно оголосив про свій вихід із складу партії "Голос" натякнув, що не відкидає ідеї створення власної партії.
Loading...
Load next