Розкол у "Голосі": Железняк та керівництво партії заперечують інформацію про його звільнення

Розкол у "Голосі": Железняк та керівництво партії заперечують інформацію про його звільнення
Одинадцять депутатів "Голосу" заявили, що Железняка звільнили з посади голови фракції. Однак, сам ж нардеп спростовує цю інформацію й заявив, що це "не відповідає дійсності".

Народна депутатка Олександра Устінова учора, 12 липня, на своїй сторінці у Facebook повідомила, що 11 депутатів партії "Голос", що є більшістю, проголосували за звільнення з посади керівника фракції Ярослава Железняка. Однак, водночас сам політик та керівник цю інформацію заперечує й назвав її такою, яка "не відповідає дійсності".

Я представляю позицію найбільшої партійної організації, яка вимагає звільнення керівника фракції та партії, - говорить Ярослав Рущишин, народний депутат та один з лідерів Голосу у Львові.

Саме тому нами було ухвалено рішення про звільнення голови фракції, адже це те, що ми повинні зробити, щоб перезапустити роботу Голосу, яка останні пів року була заблокована, - додала у своєму дописі Устінова.

Нардепка також зазначила, що виконувачем обов'язків голови фракції до обрання нового голови є заступник голови Роман Костенко. Та сам Ярослав Железняк із таким рішенням не погоджується.

Депутат переконує, що він і досі є керівником партії та "з подивом дізнався про вигадки колеги з так званої "Справедливості" про кадрові зміни".

Згідно з положенням про фракцію "Голос", таке рішення схвалюється 14 голосами. Навіть, якби воно відбулося (але ні). Погано що ніхто регламент та положення про фракцію так і не прочитав, - наголосив політик.

Однак, за словами іншої народної депутатки від "Голосу" Ольги Стефанишиної, 14 голосів потрібно для призначення голови фракції і для висловлення йому недовіри, а для звільнення досить більшості. Оскільки наразі у партії всього лиш 20 депутатів - то голосів 11 з них достатньо для ухвалення рішення про звільнення Железняка.

Зокрема, на офіційній Facebook-сторінці партії "Голос" було оприлюднена заява, що інформація про нібито звільнення Ярослава Железняка з посади голови фракції "Голосу" у Верховній Раді не відповідає дійсності й додали: "Закликаємо колег утриматися від провокацій та розповсюдження завідомо неправдивої інформації".

Згідно з положенням про фракцію, призначення та звільнення голови фракції та його заступників відбувається не менше, ніж 2/3 голосів від складу фракції, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 19 червня 2020 року народний депутат та лідер Святослав Вакарчук вийшов зі складу фракції "Голос", який у 2019 році створив партію та очолив виборчий список парті.

Згодом, 7 червня цього року, шоу-мен та екскандидат на виборах мера у Києва, Сергій Притула також оголосив про вихід зі складу партії "Голос".

Після цього, 16 червня, 10 нардепів від "Голосу" висловили недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку та голові партії Кірі Рудик та заявили про створення об'єднання "Справедливість".

Читайте також
У Верховній Раді створили об'єднання "Справедливість": партію "Голос" покинуло 11 нардепів (відео) У Верховній Раді створили об'єднання "Справедливість": партію "Голос" покинуло 11 нардепів (відео)
У "Голосі" переконують, що з повагою ставляться до рішення своїх колег, однак сподіваються, що вони продовжать працювати за програмою, з якою йшли на вибори.
"Не відкидаю цього": Притула думає створити нову партію в Україні "Не відкидаю цього": Притула думає створити нову партію в Україні
Сергій Притула, який нещодавно оголосив про свій вихід із складу партії "Голос" натякнув, що не відкидає ідеї створення власної партії.
"Народилася в Україні і є українкою": Рудик тричі не відповіла на питання про наявність у неї громадянства США "Народилася в Україні і є українкою": Рудик тричі не відповіла на питання про наявність у неї громадянства США
Лідерка партії "Голос" Кіра Рудик вирішила проігнорувати питання ведучої та не відповідати на нього чіткою відповіддю. Тричі нардепка ухилялась від відповіді про своє ймовірне американське громадянство.
Loading...
Load next