"Адвокати будуть потрібні хлопцям з 95 кварталу": Кива склав іспит, щоб стати адвокатом

"Адвокати  будуть потрібні хлопцям з 95 кварталу": Кива склав іспит, щоб стати адвокатом
Кива переконаний, що представникам нинішньої влади скоро потрібні будуть адвокати, оскільки економічна ситуація і життя людей сильно погіршується.

Народний депутат від партії "Опозиційна платформа - За життя" Ілля Кива в січні цього року склав іспит для отримання права на заняття адвокатською діяльністю в Україні. Згодом цю інформацію Кива самостійно підтвердив й заявив, що складав це іспит в Закарпатській області, оскільки "поєднував корисне з приємним", повідомляє Цензор.НЕТ.

Я не розумію, чому такий ажіотаж. У мене як мінімум дві вищі освіти, одну з яких я закінчив з червоним дипломом, - наголосив скандальний депутат.

За його словами, "адвокатура - ця частина тієї історії", яку він "хотів для себе освоїти". Окрім цього, він зазначив, що "Найближчим часом адвокати будуть потрібні хлопцям з 95 кварталу".

Окрім цього, на запитання журналістів, чому саме в Закарпатті Кива складав іспит, хоча сам проживає в Києві, депутат заявив, що йому вже 44 роки й він сам може визначити, де йому складати іспит. Згодом він також додав: "Чому на Закарпатті? Тому що Закарпаття – це край вічно красивої природи, і я поєднував корисне з приємним".

Зокрема, журналісти Bihus.Info зазначили, що іспит – це лише один з етапів для того, що стати адвокатом.

Після іспиту кандидат має пройти 6 місяців стажування у адвоката з досвідом не менше 5 років. Особа, яка проходить стажування повинна виконати план стажування (підготовка процесуальних документів, ознайомлення із чинним законодавством тощо) і підготувати звіт. А потім має зібратися Рада адвокатів регіону  та ознайомитися із звітом та затвердити його. Теоретично, Рада адвокатів Закарпатської області має збиратись у вересні, відповідно, вже скоро стане зрозуміло, чи стане Кива адвокатом. Якщо так – він отримає привілеї, наприклад, його не зможуть обшукати без окремої ухвали і присутності представника Ради адвокатів, – наголосила адвокатеса Bihus.Info Марія Музичка.

Нагадаємо, що раніше було ухвалено рішення стягнути на користь держави задекларованих нардепом від "ОПЗЖ" Іллею Кивою 1,2 мільйона гривень доходу від жомової ями. Однак, за словами скандального проросійського нардепа, він оскаржить конфіскацію та не буде віддавати державі 1,25 мільйона гривень.

Депутат не згоден з рішенням та планує його оскаржити, оскільки переконаний, що не порушував закону.

Читайте також
Вперше в Україні народного депутата судитимуть за кнопкодавство (відео) Вперше в Україні народного депутата судитимуть за кнопкодавство (відео)
Позафракційний нардеп Владислав Поляк став першим депутатом, який підпадає під дію закону про криміналізацію неособистого голосування - кнопкодавства.
ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом
Центральна виборча комісія визнала Василя Вірастюка народним депутатом на довиборах на Івано-Франківщині. Відповідний протокол затвердили сьогодні, 19 травня.
Скандальний депутат Яценко не встав під час виконання гімну України (відео) Скандальний депутат Яценко не встав під час виконання гімну України (відео)
Народний депутат Антон Яценко, який нещодавно став членом фракції “Батьківщина”, демонстративно відмовився вставати під час виконання гімну України в Уманській міській раді.
Loading...
Load next