"Має стати гнучкою військовою державою": Кулеба заявив, що Україні не варто покладатись на Захід

"Має стати гнучкою військовою державою": Кулеба заявив, що Україні не варто покладатись на Захід
Дмитро Кулеба вірить в те, що президент США Джо Байден не залишить Україну сам на сам із Росією й допомагатиме Україні, як це обіцяв робити раніше.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба вважає, що Україна має бути гнучкою військовою державою за типом Ізраїлю. Окрім цього, за його словами, українська влада не вірить в обіцянки Заходу про підтримку, тому Україні треба покладатися на себе в захисті своїх інтересів – і в дипломатичному, і в військовому плані, оскільки Захід не завжди дотримується обіцянок. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в інтерв'ю виданню Independent.

Наша країна засвоїла низку гірких уроків, зрозумівши, що обіцянки Заходу, швидше за все, не будуть виконані. Ми не віримо обіцянкам, - наголосив Кулеба.

Міністр також уточнив, що Україна прийшла до розуміння, що може покладатися в такому випадку лише сама на себе. За його словами, в короткостроковій і середньостроковій перспективі це означає, що треба навчитися перетворюватися на гнучку військову державу, як Ізраїль.

Обставини не залишають вибору. Армія, дипломатія та український народ – ось що нам потрібно, щоб вижити, - наголосив міністр.

Окрім цього, Кулеба також згадав про "дружні" відносини Росії із Білоруссю й переконаний, що РФ намагається взяти Україну "в кільце", зближуючись з Білоруссю.

Відверто кажучи, зараз у нас проблема, оскільки ми недостатньо інвестували в кордон. Тепер ми дивимось на це і бачимо це як ідеальну вразливість для диверсійних груп або мігрантів, яких (Олександр) Лукашенко може переслати, - додав міністр.

Нагадаємо, що раніше президент США Джо Байден підтримав прагнення України стати членом НАТО, однак додав, що дане рішення не залежить повністю від Сполучених Штатів. Так, під час зустрічі президента України Володимира Зеленського і глави Білого дому Джо Байдена у Вашингтоні американський лідер заявив, що Україна повинна бути в Північноатлантичному альянсі.

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії
Словаччина підтримує Україну на тлі дестабілізаційних дій Росії.
МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО
Міністерство закордонних справ затвердило кандидатуру українського посла при НАТО та працює над його відправкою до Брюсселю.
Loading...
Load next