Замах на помічника Шефіра: в УДО заперечують, що посилили охорону Зеленському (відео)

Замах на помічника Шефіра: в УДО заперечують, що посилили охорону Зеленському (відео)
Президента Зеленського посилено охороняють ще із 2014-го у зв’язку зі збройним конфліктом на Донбасі. Проте, кількість авто, які пересуваються у складі президентського кортежу та скільки спецпризначенців охороняють Зеленського - в УДО не розголошують.

Управління державної охорони заявило, що після замаху на першого помічника глави держави Сергія Шефіра охорону Володимиру Зеленському не посилювали. При цьому повідомляти, скільки машин перебуває в президентському кортежі в УДО не стали, пославшись на державну таємницю. Про це пресслужба УДО повідомила у коментарі "Суспільному".

Зокрема, відповідно до "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" охороняє президента Управління держохорони.

Там зауважили, що після замаху на Сергія Шефіра охорону Зеленського не посилювали. Інших працівників Офісу президента охороняє не Управління держохорони, а інші органи, зазначили там, - повідомляє видання.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський після замаху на свого першого помічника Сергія Шефіра ймовірно посилив охорону та автомобільний кортеж. Внаслідок цього, один із журналістів встиг зняти, як кортеж президента, який складався з великої кількості авто та з сигнальними маяками, рухався на великій швидкості.

Відео "Українська правда".

Окрім цього, згідно з наказом голови Нацполіції Ігоря Клименка, з 25 вересня по 8 жовтня особовий склад кримінальної поліції та слідчих підрозділів переводять на посилений режим роботи, а поліцейські працюватимуть понаднормово, в тому числі і у вихідні та святкові дні. Так правоохоронці хочуть провести профілактичні заходи для стабілізації ситуації.

ЩО ВІДОМО ПРО ОБСТРІЛИ АВТО СЕРГІЯ ШЕФІРА?

 

Читайте також
Після замаху на Шефіра: Зеленський посилив охорону та оновив кортеж (відео) Після замаху на Шефіра: Зеленський посилив охорону та оновив кортеж (відео)
Тепер, згідно з наказом, глави Нацполіції Ігоря Клименка, правоохоронці працюватимуть понаднормово, але не більше ніж 12 годин на добу і шість днів на тиждень. Окрім цього, після резонансного замаху на життя заступника Зеленського - Сергія Шефіра, поліція переходить на посилений режим роботи.
"Не треба посадовцям кортежі і охорона": у "Слузі народу" пояснили, чому Шефір не користувався охороною (відео) "Не треба посадовцям кортежі і охорона": у "Слузі народу" пояснили, чому Шефір не користувався охороною (відео)
Багато представників влади досі не мають охорони, однак у разі небезпеки чи загрози життю можуть нею скористатися.
Зеленський вдруге прокоментував замах на свого помічника (відео) Зеленський вдруге прокоментував замах на свого помічника (відео)
22 вересня близько 10 години ранку, неподалік від села Лісники була обстріляна машина першого помічника президента Зеленського – Сергія Шефіра.
Loading...
Load next