Понад 7,5 млн грн розікрали на закупівлях ліків для онкохворих

Понад 7,5 млн грн розікрали  на закупівлях ліків для онкохворих
У Києві повідомлено про підозру посадовцю Департаменту охорони здоров’я КМДА. Він закупляв ліки для онкохворих за завищеними цінами.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Слідство встановило, що Департамент охорони здоров’я КМДА  у листопаді 2020 року уклали договір на постачання та закупівлю лікарських засобів для онкохворих. Відповідно до висновку комплексної експертизи внаслідок закупівлі зазначених ліків за завищеними цінами спричинено збитки у розмірі понад 7,5 млн грн.

Посадовцю повідомлено про підозру за фактом службової недбалості (частина 2 ст. 367 КК України). Якщо провину доведуть, то йому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років,  позбавлення права обіймати певні посади на строк до трьох років та штраф від 4250 до 12750 грн (або без нього).

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади, вказує прокуратура.

Анастасія Рудюкpravdatutnews.com

Читайте також
Суд обрав запобіжний захід Порошенку Суд обрав запобіжний захід Порошенку
"Запобіжку" мали обрати ще 17 січня, однак суддя Олексій Соколов пішов у нарадчу кімнату, а через 5 годин заявив, що рішення буде вже 19 січня.
Справу нардепа Гео Лероса направили до суду Справу нардепа Гео Лероса направили до суду
11 листопада Леросу вручили підозру за непристойний жест, який він показав під час виступу з трибуни Верховної Ради, 4 листопада, у бік керівництва країни.
Справу скандального екссудді Чауса скеровано до суду Справу скандального екссудді Чауса скеровано до суду
Скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний переховувався від органу досудового розслідування та залишив територію України.
Loading...
Load next