Данілов виступив за жорстку президентську республіку в Україні

Данілов виступив за жорстку президентську республіку в Україні
У випадку створення президентської республіки в країні - президент стає головою виконавчої влади і відповідає за усі процеси.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов виступив за жорстку президентську республіку в Україні. В цьому випадку, президент - це голова виконавчої влади, відповідає за всі ці процеси. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю "РБК-Україна".

Чиновник вважає, що в Україні на всенародно обраного президента покладають надії попри те, що країна де-юре є парламентсько-президентською республікою. За такою логікою, переконаний Данілов, президента слід обирати в парламенті.

Якщо ви хочете мою особисту думку, я можу сказати. Я за жорстку президентську республіку. Чому? Тому що тоді є відповідальна людина, яка розуміє, на що вона йде, навіщо і так далі, - заявив політик.

За його словами, в українській історії важко знайти факти, коли без особистості можна було зробити ривок вперед.

Можуть бути парламентсько-президентські республіки? Так, вони можуть існувати, але в умовах, коли є вже усталена демократія, яка має своє коріння, для цього повинні пройти століття, - додав Данілов.

 Нагадаємо, що раніше було з'ясовано, що майже 4,5 мільйона гривень витратили з бюджету за два роки роботи Верховної Ради 9-го скликання на 12 родичів депутатів, що працюють помічниками в інших парламентарів.

Віра Коновалpravdatutnews.com 

Читайте також
Данілов: публікації в ЗМІ щодо законопроєкту про олігархів не відповідають дійсності Данілов: публікації в ЗМІ щодо законопроєкту про олігархів не відповідають дійсності
Про це раніше вже наголошував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.
Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції
Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на новому засіданні було введено нові санкції проти компаній, на які зареєстровані три лайнери Медведчука та Козака.
Візовий режим між Україною та Росією: можливі наслідки Візовий режим між Україною та Росією: можливі наслідки
РНБО вважає, що запровадження візового режиму України з Росією може мати негативні наслідки, зважаючи на позицію країни-агресора щодо України.
Loading...
Load next