Ангела Меркель просила у телефонній розмові Путіна вплинути на режим у Мінську

Ангела Меркель просила у телефонній розмові Путіна вплинути на режим у Мінську
Сьогодні Ангела Меркель розмовляла із Президентом Росії із проханням допомоги у врегулюванні міграційної кризи.

Розмова йшла про поточну ситуацію на білорусько-польському кордоні. Канцлер підкреслила, що інструменталізація білоруським режимом мігрантів проти Європейського Союзу є нелюдською й абсолютно неприйнятною, і попросила президента Росії вплинути на режим у Мінську, - про це повідомляється на сайті глави уряду.

ЄС звинувачує режим Олександра Лукашенка в контрабанді нелегальних мігрантів. Криза триває з серпня. Тисячі мігрантів, які «легально» прибули до Мінська, зібралися на кордоні з Польщею. Більшість із шукачів притулку сподівається згодом дістатися Німеччини.

Уранці, 8 листопада біля прикордонного пункту пропуску «Брузги-Кузня» на білорусько-польському кордоні зібралися сотні мігрантів із сумками й дітьми. У Держприкордонкомітеті Білорусі заявили, що до такого кроку біженців підштовхнула "байдужість та нелюдське ставлення польської влади". Групи з кількох десятків іноземців прорвали паркани в околицях Криньок та Біловежі. Усі вони були заарештовані. Прес-секретар підрозділу прикордонної служби Підляшшя майор Катажина Зданович повідомила, що в обох випадках огорожі були пробиті силою.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю
За словами Дениса Монастирського, Україна зацікавлена в розширенні співробітництва з ЄС для спільного протистояння загрозам гібридного характеру.
Loading...
Load next