"Хоче бути з Європою чи проти неї": прем'єр-міністр Польщі закликав Путіна визначитися

"Хоче бути з Європою чи проти неї": прем'єр-міністр Польщі закликав Путіна визначитися
Моравецький запевнив, що Європа не хоче конфлікту з Росією.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав російську владу визначитися, чи буде вона з Європою або проти неї. Та зазначив, що сьогодні РФ обирає конфлікт. Про це він заявив в інтерв'ю La Repubblica.

Росія має обрати, чи хоче бути з Європою чи проти неї. Володимир Путін сьогодні обирає конфлікт. І це шкодить не лише Європі, а і його власній країні", — зазначив глава польського уряду.

Моравецький зауважив, що Європа не хоче конфлікту з Росією.

Але Європа не може дозволити тиск і шантаж на ґрунті енергетики. Тому перед лицем провокацій Путіна ми повинні бути єдиними. Час поступок минув. Ми повинні жорстко реагувати шляхом введення санкцій, — підкреслив Моравецький.

Також він прокоментував переговори президента США Джо Байдена з російським президентом, які відбулися нещодавно, та заявив, що "був би вдячний президенту Байдену, якщо ця бесіда спричинить зниження активності Росії на кордоні з Україною та Європою".

Але досвід показує, що Путіну довіряти не можна, і політика поступок не діє, — сказав Моравецький.

Раніше повідомлялось, що Російська Федерація перекрила близько 70% акваторії Азовського моря.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next