Звинувачення Юрчишина та заперечення партії "Голос" про розкрадання держбюджету: що відбулося

Звинувачення Юрчишина та заперечення партії "Голос" про розкрадання держбюджету: що відбулося
Ексдепутат "Голосу" Юрчишин звинуватив керівництво партії у "відмиванні" мільйона гривень.

Про звинувачення Ярослава Юрчишина стосовно розкрадання держбюджету керівництвом партії "Голос" та повідомлення "Голосу"про відновлення держфінансування партії НАЗК (яке призупинили ще 11 січня) стало відомо сьогодні з різницею у кілька годин. Про це інформує "ПравдаТУТ News".

Деталі звинувачення про "відмивання" коштів разом зі скан-копією заяви об'єднання "Справедливість" на своїй фейсбук-сторінці опублікував ексдепутат партії "Голос" Ярослав Юрчишин.

За його словами, НАЗК знайшло певні розбіжності у бюджеті «Голосу». Цьогоріч з держбюджету до казни Кіри Рудик і «Легітимного» має надійти 82 мільйони гривень (річний бюджет партії). Втім, у ньому вже є щонайменше одна «дірка» на суму понад мільйон гривень.

Хочу наголосити, що я не маю нічого спільного з партією «Голос», яку залишив іще в липні. Уже всім зрозуміло, що в керівництві партії «Голос» настали часи хаосу та дилетантства, що переросли в узурпацію влади всередині політичної сили. Але красти гроші у тих людей, які вас же обирали до парламенту — чи це не межа ницості? - йдеться у повідомленні.

1 328 280 гривень «Голос» нібито сплатив за надані послуги ФОПам. Проте Юрчишин заявив, що ці послуги відсутні, наводячи для прикладу: "Більше півмільйона гривень партія виділила на моніторинг ЗМІ та пошук інформації. Але «здобуті» дані — це просто copy-paste матеріалів, опублікованих Громадянська мережа ОПОРА".

При цьому деякі засоби масової (дез)інформації активно почали розповсюджувати фейки про очільницю Справедливість — депутатське об’єднання Олександра Устінова Здогадуєтеся тепер, на що пішли кошти партії?

Ярослав Юрчишин повідомив, що Печерське управління поліції ГУ НП уже відкрило кримінальне провадження. Фігурантам розкрадання державного бюджету загрожує до 5 років позбавлення волі, згідно з частиною 4 статті 159-1 Кримінального кодексу України.

Кількома годинами пізніше, на офіційній сторінці "Голосу" у фейсбуці з'явилося повідомлення про те, що НАЗК відновив державне фінансування партії (11 січня цього року НАЗК призупинило державне фінансування «Голосу» через сумнівне оформлення угод та актів виконаних робіт у підрядників):

Звинувачення керівництва НАЗК у нецільовому використанні коштів були повністю необґрунтованими. Ми довели свою правоту в суді, - йдеться у заяві.

Наостанок у партії зазначили, що саме "тиск влади, її сателітів і ситуативних поплічників на опозицію, ще й з використанням антикорупційних органів є верхом цинізму. Так само як і використання владою деяких колишніх партійців, які проміняли принципи перед виборцям на політичну, фінансову і карʼєрну вигоду".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський зустрінеться з керівниками фракцій та груп ВР Зеленський зустрінеться з керівниками фракцій та груп ВР
На зустрічі будуть також представники силових відомств.
"Народилася в Україні і є українкою": Рудик тричі не відповіла на питання про наявність у неї громадянства США "Народилася в Україні і є українкою": Рудик тричі не відповіла на питання про наявність у неї громадянства США
Лідерка партії "Голос" Кіра Рудик вирішила проігнорувати питання ведучої та не відповідати на нього чіткою відповіддю. Тричі нардепка ухилялась від відповіді про своє ймовірне американське громадянство.
Розкол у "Голосі": Железняк та керівництво партії заперечують інформацію про його звільнення Розкол у "Голосі": Железняк та керівництво партії заперечують інформацію про його звільнення
Одинадцять депутатів "Голосу" заявили, що Железняка звільнили з посади голови фракції. Однак, сам ж нардеп спростовує цю інформацію й заявив, що це "не відповідає дійсності".
Loading...
Load next