Зеленський відреагував на петицію про заборону на в'їзд росіянам в Україну

Зеленський відреагував на петицію про заборону на в'їзд росіянам в Україну
За словами Президента, від початку агресії РФ проти України вже було введено достатньо заходів для посилення безпеки на українсько-російському кордоні.

Володимир Зеленський відповів на електронну петицію Сергія Стерненка щодо ініціювання «запровадження заборони для громадян РФ на відвідування території України або запровадження візового режиму». Відповідь розміщена на сайті електронних петицій.

Дякую усім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію. На тлі триваючої російської агресії значна увага до цього питання з боку українського суспільства є цілком виправданою, - зазначив Президент насамперед.

За його словами, від початку агресії Російської Федерації проти України навесні 2014 року було запроваджено низку заходів для посилення контролю на українсько-російському кордоні та забезпечення національних інтересів України у сфері безпеки та оборони. Наразі в’їзд громадян Росії в Україну здійснюють за дипломатичними, службовими та закордонними паспортами.

Зеленський наголосив також, що під час перетину кордону іноземців та осіб без громадянства, у тому числі громадянами Російської Федерації, підрозділи охорони державного кордону відокремлюють осіб, які можуть належати до груп ризику, і проводять додаткові заходи з метою недопущення в Україну тих, хто може бути причетним до провокаційних або неправомірних дій на території нашої держави.

Запровадження додаткових змін у режимі поїздок громадян між Україною та Російською Федерацією потребує ретельного вивчення й аналізу усіх можливих сценаріїв розвитку, зокрема з точки зору безпекових аспектів та можливих соціальних наслідків нововведень, — зазначає Зеленський.

Насамкінець Володимир Зеленський повідомляє, що надіслав петицію Прем'єр-міністрові України
Д. Шмигалю, Секретарю Ради національної безпеки і оборони України О. Данілову та Голові Служби безпеки України І. Баканову з проханням проаналізувати відповідність нинішнього режиму в’їзду в Україну громадян Російської Федерації потребам забезпечення безпеки України та захисту національних інтересів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Зеленський затвердив Стратегічний оборонний бюлетень: він стосується воєнної безпеки країни Зеленський затвердив Стратегічний оборонний бюлетень: він стосується воєнної безпеки країни
Президент Зеленський увів у дію рішення РНБО від 20 серпня 2021 року, затвердивши Стратегічний оборонний бюлетень України.
Loading...
Load next