"Північний потік-2" не відповідає нормам ЄС, - заявила Німеччина

"Північний потік-2" не відповідає нормам ЄС, - заявила Німеччина
За словами глави МЗС, зараз газопровід не можуть схвалити.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що російський газопровід "Північний потік-2" не може бути схвалений через невідповідність вимогам європейського енергетичного законодавства. Повідомляє ZDF.
За її словами, в новій коаліційній угоді закріплено, що до енергетичних проектів слід застосовувати Європейське право.

А це означає, що при нинішньому стані справ цей трубопровід не може бути схвалений таким чином. Це пов'язано з тим, що вимоги Європейського енергетичного законодавства не дотримуються, а питання безпеки залишаються відкритими, - сказала Бербок. 


Також глава МЗС зазначила, що суверенітет України є основою для будь-яких дій з боку ЄС. 
Позиція нової коаліції Німеччини
24 листопада Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), партії "Союз-90"/"Зелені" і вільна демократична партія представили коаліційну угоду.
В Угоді зазначається, що новий уряд підтримуватиме рух України до членства в Європейському Союзі. Також Німеччина має намір поглибити енергетичне партнерство з Україною.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Наразі Євросоюз не готовий відмовитись від російських енергоносіїв, - Шольц Наразі Євросоюз не готовий відмовитись від російських енергоносіїв, - Шольц
Німеччина та ЄС загалом підтримують введення жорстких санкцій проти РФ, але не можуть просто зараз відмовитися повністю від російського енергоімпорту.
"Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський" "Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський"
Раніше лідер цієї ж політичної сили Тіно Хрупалла заявив, що Росія окупувала Кримський півострів у 2014 році.
Візовий режим між Україною та Росією: можливі наслідки Візовий режим між Україною та Росією: можливі наслідки
РНБО вважає, що запровадження візового режиму України з Росією може мати негативні наслідки, зважаючи на позицію країни-агресора щодо України.
Loading...
Load next