Майже 40 країн в ООН звинуватили Росію в поширенні фейків проти України

Майже 40 країн в ООН звинуватили Росію в поширенні фейків проти України
Члени Організації Об'єднаних Націй заявили, що Росія використала захід Ради Безпеки ООН у своїх інтересах. У межах заходу Кремль висунув безпідставні звинувачення країнам Балтії та Україні.

Сталося це на заході Радбезу ООН, спрямованому проти прославлення нацизму. Таку позицію Кремля засудили делегати 36 країн-членів ООН. Пише Укрінформ.

У їхній спільній заяві мовиться, що Росія скористалася заходом, щоб "висунути цинічні й необґрунтовані звинувачення на адресу держав-членів, спотворити історію у своїх власних політичних цілях і проголосити фальшивий наратив і дезінформацію про сусідні країни".

На думку авторів заяви – делегацій західних країн та України – це навмисна спроба вкотре відвернути увагу світової спільноти від порушень Росією міжнародного права, зокрема в галузі прав людини.

Час проведення цього заходу, вказується в документі, "викликає особливу тривогу на тлі нарощування російської військової потужності на Кримському півострові та на кордонах України".

Будь-яка подальша воєнна агресія проти України матиме серйозні наслідки і призведе до серйозних заходів у відповідь, – наголошується в документі.

На тлі агресії Росії 36 делегацій західних країн закликали Росію припинити ворожу кампанію дезінформації проти України, знизити напруженість навколо неї та "без зволікань вивести сили й техніку, розміщені в країні без згоди України".

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Комітет ООН схвалив оновлену резолюцію про Крим Комітет ООН схвалив оновлену резолюцію про Крим
Третій комітет ООН схвалив проєкт оновленої резолюції Генасамблеї ООН про ситуацію в окупованому Криму.
ВР підготувала звернення до ООН та Європейського Парламенту через шантаж Росії ВР підготувала звернення до ООН та Європейського Парламенту через шантаж Росії
Проєкт постанови пропонує визнати, що військовий шантаж Росії є порушенням і українського, і міжнародного законодавства.
Росія визнала Україну недружньою державою: які країни є ще у списку РФ Росія визнала Україну недружньою державою: які країни є ще у списку РФ
Російська Федерація сформувала список із 10 недружніх країн в який входить і Україна. Окрім того, там є Австралія, Канада, США та ще низка країн, які входять до складу Європейського Союзу.
Loading...
Load next