Недоотримані гроші: відсторонений і підсанкційний голова КСУ отримав мільйон гривень зарплати

Недоотримані гроші: відсторонений і підсанкційний голова КСУ отримав мільйон гривень зарплати
Про це йдеться у його декларації.

Скандальний суддя Конституційного суду України Олександр Тупицький отримав майже 1 мільйон гривень, який він нібито недоотримав за час карантину. Тупицький збагатився на 903 984 гривні. Про це повідомляє Єдиний державний реєстр декларацій.

За інформацією декларації, недоотримані від Конституційного суду гроші Тупицькому виплатили 30 грудня.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва не задовольнив позов відстороненого глави Конституційного суду України Олександра Тупицького, який хотів скасувати повну перевірку його декларації Національним агентством з питань запобігання корупції. Про це ОАСК повідомив 21 грудня.

Зазначається, що у своєму позові Тупицький просив суд визнати протиправною перевірку НАЗК його декларації за 2020 рік до визначення порядку такої перевірки спільно з Конституційним Судом. ОАСК вирішив, що обґрунтованих підстав для задоволення позову немає.

Зокрема, відповідно до положень Закону України "Про запобігання корупції", порядок здійснення повної перевірки декларації, поданої… суддею Конституційного Суду України, визначається НАЗК за погодженням... зборів суддів КСУ. При цьому, за відсутності погодженого зборами суддів КСУ такого порядку, перевірка НАЗК здійснюється в загальному порядку, — повідомив ОАСК.

Нагадаємо, раніше суд завершив підготовче засідання щодо Тупицького.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
Тупицький хоче відсудити в КСУ понад 0,9 млн гривень зарплати Тупицький хоче відсудити в КСУ понад 0,9 млн гривень зарплати
Тупицький вимагає визнати протиправною бездіяльність КСУ щодо непогашення заборгованості, яка виникла через невиплату йому в повному обсязі зарплати в період з 18 квітня по 28 серпня 2020 року.
Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді
Також Верховний суд вирішив, що дії Зеленського щодо судді КСУ Олександра Тупицького є незаконними.
"Бог його знає, що шукали", - Тупицький прокоментував обшуки ДБР і розповів, що вилучили слідчі "Бог його знає, що шукали", - Тупицький прокоментував обшуки ДБР і розповів, що вилучили слідчі
Олександр Тупицький розповів, як слідчі ДБР проводили сьогодні на вулиці Драгоманова в Києві обшуки за місцем його проживання і що їм вдалося вилучити.
Loading...
Load next