Блінкен прилетів до Києва: що відомо про терміновий візит та з ким зустрінеться держсекретар

Блінкен прилетів до Києва: що відомо про терміновий візит та з ким зустрінеться держсекретар
Раніше Міністерство закордонних справ України офіційно підтвердило, що 19 січня державний секретар США Ентоні Блінкен здійснить візит в Україну.

Державний секретар США Ентоні Блінкен 19 січня прибув з візитом в Україну. Чиновник має зустрітись з українською владою. Обговорюватимуть, ймовірно, загрози нападу Росії та можливу реакцію Заходу на це. Про це повідомляє 24 канал. 

Зазначається, що журналістка Дженіфер Ханслер оприлюднила фото Блінкена, який вже прилетів до Києва. Зауважимо, що візит Держсекретаря став досить несподіваним, адже оголосили про нього лише напредодні, 18 січня.

Своєю чергою у МЗС повідомили, що Блінкен приїде до Києва на запрошення міністра закордонних спарв Дмитра Кулеби. Держсекретар зустрінеться з дипломатом.

Відомо, що держсекретар також зустрінеться зі співробітниками та сім'ями посольства США, щоб поінформувати про зусилля Департаменту з планування на випадок непередбачених обставин, якщо Росія вирішить вдатися до подальшої ескалації.

Також ця поїздка та консультації держсекретаря є частиною дипломатичних зусиль щодо деескалації напруженості, спричиненої нарощуванням Росією військової могутності та агресією проти України.

Нагадаємо, раніше Блінкен заперечив можливість зустрічі Байдена з Путіним.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви
Після візитів до Києва та Москви Донфрід вирушить до Брюсселя.
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Loading...
Load next