На Банковій планували затримати Порошенка одразу в аеропорту та відправити під домашній арешт — ЗМІ

На Банковій планували затримати Порошенка одразу в аеропорту та відправити під домашній арешт — ЗМІ
Своєю чергою суддя Соколов, який обирав запобіжний захід Порошенку, пішов у відпустку.

В Офісі президента планували затримати п’ятого президента Петра Порошенка в аеропорту в день його повернення в Україну, щоб доставити до суду. За інформацією Української правди, вони «не наважилися на це через натовп прихильників політика».

Як пише видання, на Банковій хотіли, щоб 17 січня Порошенка в аеропорту затримали слідчі ДБР та доставили до суду. Джерела видання розповіли, що цього ж дня йому мали обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Проте план не вдалося втілити. Спочатку в Жулянах прикордонники не знали, що робити з паспортом Порошенка. А потім працівники ДБР не ризикнули арештовувати колишнього президента біля аеропорту в оточенні тисяч його прихильників, — пише видання.

Своєю чергою слідчий суддя Печерського райсуду столиці Олексій Соколов, який обирав запобіжний захід Порошенку з 20 січня пішов у відпустку. Про це повідомив у коментарі Укрінформу прессекретар суду Віталій Чергавий.

Сьогодні суддя перебуває у відпустці. Як буде далі — невідомо, — сказав він.

Як зазначалось, 19 січня суд призначив Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. 

Раніше повідомлялося, що ДБР не згодне із запобіжним заходом для Порошенка.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Звинувачують у всьому Зеленського: замість Порошенка до ДБР пішов його адвокат Звинувачують у всьому Зеленського: замість Порошенка до ДБР пішов його адвокат
20 грудня Порошенка повідомили про підозру в держзраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.
Офіс Генпрокурора підписав арешт Порошенка — джерела Офіс Генпрокурора підписав арешт Порошенка — джерела
Клопотання про арешт підписав в. о. Генпрокурора Олексій Симоненко.
У рамках справи проти Порошенка влада легалізує терористичні організації "Л/ДНР", - Ілля Новіков У рамках справи проти Порошенка влада легалізує терористичні організації "Л/ДНР", - Ілля Новіков
У тексті так званої «підозри» влада фактично легалізує існування терористичних угруповань"Л/ДНР"
Loading...
Load next