Державна служба виявила оборудки на 30 млрд гривень в ковідному фонді, — Палатний

Державна служба виявила оборудки на 30 млрд гривень в ковідному фонді, — Палатний
Політик наголосив, що усі винні за мільярдні оборудки з ковідними коштами мають бути покарані.

Керівник виконкому "УДАРу Віталія Кличка" Артур Палатний заявив, що державна аудиторська служба виявила порушень на понад 30 млрд в ковідному фонді. Найбільше порушень виявили в Укравтодорі – на 12,6 млрд грн.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на заяву Артура Палатного.

Він зазначив, що витрати з ковідного фонду "вже давно стали найкричущими зловживаннями влади", адже замість реальної та ефективної боротьби з епідемією цей фонд ставав джерелом фінансування різноманітних проєктів, які "навіть віддалено важко пов’язати з боротьбою з наслідками коронавірусу".

Замість порятунку життів українців влада дозволяла наживатися грошима ковідного фонду своїм структурам, які за завищеними цінами будують, а точніше – «освоюють», бюджетні гроші.

Він наголосив на тому, що всі закупівлі із ковідного фонду мають знову без виключення здійснюватися через «Prozorro», адже влада, особливо під час війни та тривалої пандемії ковіду, не може дозволити собі витрачати величезні бюджетні кошти з численними порушеннями в обхід прозорих тендерних процедур.

Для коштів державного бюджету не має бути винятків. Всі видатки мають бути публічними, прозорими та здійсненими на основі конкурентної процедури. Щоб всі охочі мали можливість ознайомитися з умовами конкурсу і перевірити відповідність результату встановленим вимогам, - каже Палатний.

За його словами, державна служба виявила зловживання на 30 млрд гривень, проте сума може значно збільшитись, якщо до розслідування заявити міжнародну аудиторську компанію.

Важко уявити масштаб виявлених порушень у разі проведення незалежної міжнародної аудиторської перевірки. Враховуючи масштаб виявлених зловживань у процесі засвоєння коштів ковідного фонду, для отримання об’єктивної оцінки про точні суми нецільового використання бюджетних коштів, розкрадань та «відкатів», закупівлі неякісних матеріалів необхідно залучити авторитетну міжнародну аудиторську компанію. Щоб у зроблених висновках не було жодного сумніву.

Палатний зазначає, що якщо врахувати обсяг коштів, які виділялися з ковідного фонду, зокрема й на будівництво доріг, то "на них можна було побудувати й обладнати не одну лікарню та забезпечити ліками десятки тисяч хворих".

Винні за мільярдні оборудки з ковідними коштами мають бути покарані. Традиційне виправдання «крадуть, але роблять» – є неприйнятним у сучасній демократичній державі, - підсумував політик.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
COVID-19 в Україні: за добу виявили майже 17,5 тисяч хворих COVID-19 в Україні: за добу виявили майже 17,5 тисяч хворих
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Реакція на пандемію COVID-19 психічної системи людини Реакція на пандемію COVID-19 психічної системи людини
У МОЗ назвали основні проблеми після COVID-19. ВООЗ надала поради для піклування про психічне здоров'я.
МОЗ доповнило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов'язковим МОЗ доповнило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов'язковим
Міністерство охорони здоров'я України розширило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.
Loading...
Load next