48 годин на відповідь: Росія має надати точну інформацію про війська біля кордонів України

48 годин на відповідь: Росія має надати точну інформацію про війська біля кордонів України
Дмитро Кулеба запевнив, що Україна надалі буде використовувати всі дипломатичні можливості для гарантування безпеки України та її громадян.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що українське МЗС офіційно запросило у Росії розʼяснень через накопичення військ біля кордонів і точні дані про їх дислокацію та чисельність. Україна активувала механізм Віденського документа ОБСЄ від 2011 року щодо заходів зміцнення довіри і безпеки, який дозволяє отримати інформацію про військові навчання.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на твіттер Дмитра Кулеби. 

Згідно з положеннями Віденського документа, РФ має надати точні райони проведення військової діяльності, повідомити дати її завершення, а також найменування, підпорядкованість, кількість військових формувань; також типи озброєнь та військової техніки, які беруть у ній участь, - йдеться в повідомленні.

Він додав, що в разі отримання відповіді чи надання недостатньої або невідповідної інформації, Україна звернеться в РФ та інші держави для надання допомоги через звичайну зустріч, на якій РФ має надати роз’яснення.

Скриншот з твіттеру Кулеби

Нагадаємо, 10 лютого у Берліні відбулася зустріч радників лідерів Нормандської четвірки. Перемовини тривали майже дев'ять годин, за результатами представники української й російської сторони дали дві окремі пресконференції з майже протилежними заявами.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму
МЗС України й міністр Дмитро Кулеба звернулись до генеральної секретарки ОБСЄ Гельги Шмід з проханням, щоб ОБСЄ збільшила кількість своїх зусиль на кримському напрямку.
Лавров назвав "Кримську платформу" шабашем: в МЗС задоволені нервовою реакцією Росії Лавров назвав "Кримську платформу" шабашем: в МЗС задоволені нервовою реакцією Росії
У Міністерстві закордонних справ України задоволені нервовою реакцією Кремля на "Кримську платформу".
Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про реальне відведення російських військ від кордону не може йтись, оскільки зі 100 тисяч бойовиків наразі відвели лише 12.
Loading...
Load next