Олаф Шольц закликав не бити та не ображати росіян через війну: в Україні відповіли

Олаф Шольц закликав не бити та не ображати росіян через війну: в Україні відповіли
Канцлер Німеччини заявив, що у війні винен лише путін.

Канцлер Німеччини Шольц попросив німців не бити і не дискримінувати вихідців із росії через війну в Україні, адже у ній винен лише путін.

Про це він написав у своєму Твіттері, повідомляє ПравдаТУТ News.

Абсолютно неприпустимо, коли людей родом із росії ображають чи фізично на них нападають. Тому що це війна путіна. Тільки він несе відповідальність за це.

Відповідь України

На заяву Шольца відреагувала низка українських політиків, зокрема міністр закордонних справ Дмитро Кулеба:

Деякі хочуть жити в простому світі, де путін несе повну відповідальність за війну. Реальність така, що хтось дійсно скидає бомби на українські міста, розстрілює евакуйованих, формує "Z", підтримує путіна в опитуваннях. Як і в 1930 - і роки, вони несуть відповідальність, навіть якщо отруєні пропагандою, - заявив Дмитро Кулеба.

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк теж не залишився осторонь шокуючої заяви Шольца.

Канцлер Олаф Шольц, прагнучи виправдати свою нерішучість, пропонує розділити простих росіян і путіна як автора війни. У Європі це може стати неправдивим трендом. Бо офіційно 71% росіян категорично підтримують війну проти України та масові вбивства наших громадян. Майте це на увазі, - відзначив Подоляк.

Нагадаємо, вчора Президент України Володимир Зеленський виступив по відеозв’язку перед депутатами німецького Бундестагу.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про реальне відведення російських військ від кордону не може йтись, оскільки зі 100 тисяч бойовиків наразі відвели лише 12.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next