Чемодан, вокзал, московія: Франція висилає 35 російських дипломатів

Чемодан, вокзал, московія: Франція висилає 35 російських дипломатів

Франція ухвалила рішення про висилку 35 російських дипломатичних співробітників, повторивши аналогічні дії, вжиті Німеччиною, повідомило у понеділок Міністерство закордонних справ Франції. 

Їхні дії суперечать інтересам нашої національної безпеки. Цей крок є частиною європейської ініціативи, — йдеться у заяві міністерства.

У понеділок Німеччина повідомила, що вишле 40 російських дипломатів, що міністр закордонних справ Анналена Бербок назвала відповіддю на "неймовірну жорстокість", яку Кремль розв'язав в Україні.

Литва у понеділок заявила, що висилає посла Москви через російську агресію в Україні.

По всій Європі спалахнуло обурення вбивствами в місті Буча неподалік столиці, де у вихідні дні десятки тіл були виявлені в братських могилах або розкидані вулицями.

Кремль відкинув звинувачення Заходу у причетності до цього російських сил.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
"Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України "Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України
Своєю чергою Фінляндія поки не планує вступати в НАТО.
Loading...
Load next