путін готується до затяжної війни в Україні - розвідка США

путін готується до затяжної війни в Україні - розвідка США

Сполучені Штати вважають, що президент росії володимир путін готується до затяжної війни в Україні, і перемога росії на Донбасі може не покласти край війні, заявила директор національної розвідки США Авріл Хейнс. Пише Reuters.

За нашими оцінками, президент путін готується до затяжного конфлікту в Україні, в ході якого він, як і раніше, має намір досягти цілей за межами Донбасу, - сказала Хейнс законодавцям.

Вона додала, що путін розраховує на те, що рішучість Заходу згодом послабшає, і оскільки конфлікт продовжується, є побоювання, як він розвиватиметься найближчими місяцями.

У поєднанні з тим фактом, що путін стикається з невідповідністю між своїми амбіціями і нинішніми звичайними військовими можливостями росії, це, ймовірно, означає, що в наступні кілька місяців ми можемо рухатися більш непередбачуваною і потенційно ескалаційною траєкторією, - додала Хейнс.

Під час того ж слухання голова Розвідувального управління Міністерства оборони (DIA) заявив, що війна зайшла у глухий кут.

росіяни не перемагають, українці не перемагають, і тут ми перебуваємо в патовій ситуації, - сказав генерал-лейтенант Скотт Беррієр, голова DIA.

Нагадаємо, що Кулеба - Німеччині: час забрати Україну додому і надати кандидатський статус в ЄС.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Російські війська повністю виведені з півночі України — Міноборони Великої Британії Російські війська повністю виведені з півночі України — Міноборони Великої Британії
Низка російських військ буде перекинуто на схід України для бойових дій на Донбасі.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next