РФ продовжує вбивати дітей, ґвалтувати жінок і руйнувати міста, а Європа продовжує відправляти в Москву €1 млрд на день, — Подоляк

РФ продовжує вбивати дітей, ґвалтувати жінок і руйнувати міста, а Європа продовжує відправляти в Москву €1 млрд на день, — Подоляк

Російська влада продовжує агресію проти України, зокрема через те, що країни Заходу, як і раніше, купують у РФ нафту й газ. Про це 23 травня у Twitter заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

Завершується третій місяць вторгнення Росії в Україну. Європа продовжує відправляти в Москву €1 млрд на день, купуючи нафту й газ. РФ продовжує вбивати дітей, ґвалтувати жінок і руйнувати міста. Українці продовжують боронити європейські кордони й демократичну цивілізацію. Робіть висновки, – написав Подоляк.

Своєю чергою німецьке видання Bild, посилаючись на секретний документ під грифом “для службового використання”, стверджує, що Німеччина має бронемашини Marder, які може передати Україні. Разом з тим Уряд Шольца блокує це рішення. Про це пише видання "Мілітарний".

За інформацією видання, Міністерство оборони Німеччини має 32 БМП Marder, які “більше не використовуються” та “можуть бути відремонтовані за потреби”. Але Уряд стверджує, що не може передати цю техніку, бо вся вона використовується Бундесвером.

Також зазначають, що Федеральна рада безпеки блокує передачу 100 машин Marder, які готова передати компанія Rheinmetall. Видання наводить інформацію про те, що першу партію зі 100 БМП можна відремонтувати “впродовж шести тижнів”.

Це означає, що якби федеральний уряд вже схвалив декларацію про наміри, зроблену Rheinmetall і українським урядом у березні, перші  Marder могли б вже перебувати в Україні і допомагати в захисті від російської армії, – повідомляє видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина передасть Україні перші зенітні танки Gepard у липні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next