путін порівняв себе із Петром І, виправдовуючи вторгнення рф в Україну (відео)

путін порівняв себе із Петром І, виправдовуючи вторгнення рф в Україну (відео)
Дії рф, за його словами, начебто виправдані, бо Україна — це "російська територія".

Президент росії володимир путін прихильно порівнював себе з Петром Першим (Великим), російським монархом кінця 17 століття, використавши це порівняння, щоб виправдати вторгнення росії в Україну. 

Про це повідомляє CNN, передає ПравдаТУТ News.

Під час відвідування в четвер виставки, присвяченої першому російському імператору, путін спробував порівняти завоювання Швеції Петром Великим у 18 столітті з його сучасним військовим вторгненням в Україну. 

У своїх коментарях путін стверджував, що Петро Великий не завойовував, а боровся за територію, яка по праву належить росії. 

Далі він проводив паралель із сьогоднішньою війною в Україні, припускаючи, що останні військові дії росії — де його війська знищили українські міста та вбили тисячі невинних чоловіків, жінок і дітей — виправдані, оскільки Україна не є законною суверенною державою, а насправді російська територія.

Чому він [Петро Великий] пішов туди? Він забрав назад і укріпив. І, схоже, наша доля також «забрати і зміцнити», якщо ми будемо вважати, що ці базові цінності є основою нашого існування, то нам вдасться вирішити проблему й завдання, які попереду, - сказав Путін.  

Путін продовжив, додавши, що європейські країни спочатку не визнали Санкт-Петербург російським, прирівнюючи це до нинішньої ситуації на окупованих росією українських територіях, включаючи Крим, яку США та європейські союзники не визнають російським. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео) Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео)
Проте американський лідер запевнив, що шлях дипломатії і повернення за стіл переговорів все ще можливий.
Лавров заявив, що постачання зброї бойовикам не закінчиться, поки Україна "не виконає" мінські домовленості Лавров заявив, що постачання зброї бойовикам не закінчиться, поки Україна "не виконає" мінські домовленості
У Кремлі цинічно вважають себе "прихильниками повного виконання" мінських домовленостей.
Loading...
Load next