"Це не Донбас": У МВС назвали справжню мету війни рф з Україною (відео)

"Це не Донбас": У МВС назвали справжню мету війни рф з Україною (відео)

Ключова мета окупантів в Україні – це Одеса та повний контроль над Чорним морем. За його словами, Донбас зовсім не входить до стратегічних цілей Кремля.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Станом на зараз у них план мінімум це просто анексія Херсонської області, план максимум – це якщо вдасться, тоді розвивати наступ на Миколаїв і далі на Одесу. Тому що ключова мета цієї війни це насправді не Донбас, а це, безумовно, Одеса та повний контроль над Чорним морем, — сказав він.

За словами Денисенка, якщо росіянам вдається захопити Одесу, вони повертаються до початку 20 століття, коли Радянський Союз контролював більшу частину Чорного моря та був домінантною силою у його акваторії.

Це їхня доктрина столітньої давності, — уточнив радник міністра.

Він звернув увагу, що втілити плани противнику поки що не вдається.

Ситуація є такою, що ми перерізали систему постачання частково між частинами угруповань російської армії на півдні України. Поки що вони на цьому напрямку особливо нічого зробити не можуть. Вони окопуються та готуються до анексії цієї території, — підсумував Денисенко.

Раніше розвідка США, коментуючи ситуацію на півдні України, зазначила, що росія не має достатньої кількості сил, щоб повністю контролювати окуповану територію Херсонської області.

Нагадаємо, напади на проросійську владу в Херсоні свідчать про зростання руху опору.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія перекинула до 25 тисяч своїх військових у Крим та до східних кордонів України Росія перекинула до 25 тисяч своїх військових у Крим та до східних кордонів України
Від 15 до 25 тисяч військових зосередила Російська Федерація на окупованій території у Криму й поблизу східних українських кордонів.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next