На сьогодні прямого підготовчого процесу до агресивних дій, що щось серйозне відбудеться завтра — немає, — Данілов

На сьогодні прямого підготовчого процесу до агресивних дій, що щось серйозне відбудеться завтра — немає, — Данілов
Секретар РНБО розповів, що збираються розвідки, військові, служби безпеки і ще певні структури для обговорення ситуації.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов розповів, що в Україні не ведуть прямого підготовчого процесу до початку агресивних військових дій у найближчий день. Про це Данілов розповів в інтерв'ю "Українській правді".

У разі необхідності у нас є чітко виписані всі ці процедури. Відповідно, ми пройшли всі необхідні підготовчі етапи. На сьогодні прямого підготовчого процесу до агресивних дій, що щось серйозне відбудеться завтра — немає. Якщо це буде завтра, ми обов’язково будемо з цього приводу спілкуватися з суспільством. Дуже швидко можуть відбуватися певні процеси, на які ми маємо реагувати, — сказав він.

Данілов зазначив, що у накопичуванні російських військ на кордоні з Україною немає нічого непередбачуваного. 

Також окремо засідання РНБО не збиралося, щоб розглянути можливе вторгнення Росії на територію України, але щотижня відбувається нарада, де підбивають підсумки тижня та аналізують всю інформацію.

Секретар РНБО зауважив, що збираються розвідки, військові, служби безпеки й ще певні структури для обговорення ситуації. У цій групі працює приблизно 18 осіб. Тим більше щодня про ситуацію доповідають президенту Володимиру Зеленському. 

Своєю чергою Данілов назвав план президента Росії Володимира Путіна щодо України. 

Давайте починати з самого початку. Який план у Путіна? Він доволі простий, ми про це публічно кажемо — це знищення нас як держави. Вони анексували Крим. Далі вони окупували частину Донецької, Луганської області для того, щоб у нас була ця проблема і для того, щоб ми не звертали увагу на Крим, — сказав він. 

За його словами, зараз підходить час, коли вони прийняли рішення, що треба українське питання вже вирішувати.

Ті Мінські угоди, які були підписані під дулом автомата — саме так це відбувалося — не можуть бути застосовані саме в тому вигляді, в якому вони є. Тому що наше суспільство це не сприйме, і це цілком, зрозуміла річ. Має бути якийсь інший процес, — зазначив він. 

Секретар РНБО запевнив, є чітке розуміння, що з 30 жовтня 2021 року є накручування всієї ситуації з усіх боків:

Сама кількість військ на кордонах для нас не є якоюсь новиною. Це практична річ, з якою ми живемо кожного дня, кожної хвилини. І тут немає якихось непередбачуваних речей.

Він вважає, що у Путіна є план реконструкції радянської імперії, а без участі України жодної імперії не відбудеться.

Який план сьогодні у Путіна? Внутрішня дестабілізація в нашій країні. Якщо тільки відбудеться внутрішня дестабілізація, потім він буде мати можливість скористатися цією дестабілізацією для того, щоб зробити свою чорну справу. Крапка. Якщо не буде внутрішньої дестабілізації, буде набагато складніше виконувати ті завдання, які вони поставили перед собою. 

Глобально, у Путіна є план реконструкції радянської імперії, а без участі України жодної імперії не відбудеться, тобто вона може бути, але карликова (посміхається). Але перш ніж зазіхати на чужий город, Росії треба розібратися із власними величезними проблемами та викликами.

Що ми бачимо на сьогоднішні день? Те, що стосується політичної дестабілізації саме за рахунок сил, афільованих з Російською Федерацією після закриття телеканалів, після певних наших превентивних процедур, зробити їм це складно.

Лишається інший напрямок. Це енергетика. Те, що відбувається з енергетикою у світі, це не тільки в нашій країні. Це досить багатогранна така проблема. Чому? Тому що тут і COVID, тут і Китай, тут і Тайвань, тут і Індія, тут дуже багато процесів, — повідомив секретар РНБО. 

Нагадаємо, раніше Данілов обговорив з Послом Республіки Індія взаємодію у безпековій сфері.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією "Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією
Олексій Данілов заявив, що Україна готова до посилення охорони свого кордону через військові дії держави-агресора.
"Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото) "Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото)
Під час робочої поїздки до Миколаївської області Олексій Резніков назвав українських морпіхів мотивованими професіоналами своєї справи.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next