До справи «Україна проти росії» хочуть прилучитися 18 країн Ради Європи

До справи «Україна проти росії» хочуть прилучитися 18 країн Ради Європи

У Європейському суді з прав людини заявили, що 18 держав-членів Ради Європи хочуть долучитись до справи «Україна проти росії». Повідомляють у Міністерстві юстиції.

Клопотання про приєднання до справи вже подали Ірландія, Швеція, Бельгія, Польща, Естонія, Чехія, Німеччина, Литва, Латвія, Нідерланди, Іспанія, Франція, Словаччина, Хорватія, Італія та Румунія.

Велика Британія також планує доєднатися до справи — ЄСПЛ надав британському уряду додатковий час до 11 жовтня для відповідного звернення. У Люксембурзі зазначили, що звернуться до суду найближчим часом.

Ці держави можуть втрутитися до міждержавної справи України на підставі статті 36 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Нагадаємо, що Зеленський скасував чотири укази про економічну співпрацю з рф та білоруссю.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією 600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією
Британська оперативна група SAS і Paras збирається мобілізувати в Україну військових, оскільки МІ-6 попереджає прем'єр-міністра, що президент Путін може бути загрозою для України та Заходу.
5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву 5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву
Тим часом, в Україну прибула третя партія військової допомоги США.
Третій літак військової допомоги від США вже в Україні Третій літак військової допомоги від США вже в Україні
До аеропорту «Бориспіль» прибув літак з третьою партією військової допомоги від США в рамках безпекового пакету.
Loading...
Load next