ЗСУ на фронті використовують майже всі типи артилерії, яких не мали до початку вторгнення – Подоляк

ЗСУ на фронті використовують майже всі типи артилерії, яких не мали до початку вторгнення – Подоляк

Українські військові вже сьогодні на фронті використовують майже всі типи артилерії, яких навіть близько не мали до початку повномасштабної війни. Заявив в інтерв’ю німецькій службі новин Tagesschau.de. радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

Чи ефективно ми їх застосовуємо? Чи швидко ми навчилися ними користуватися? Так! Ми можемо робити це правильно. І саме це ми пояснюємо Німеччині. Я хочу сказати Федеральному уряду одну дуже просту річ: ми вчимося всього дуже швидко. Але ми завжди будемо підкреслювати, що ми так швидко навчилися, тому що німці стояли на нашому боці, – зазначив Подоляк.

Представник ОП наголосив на тому, що прискоренню закінчення війни сприятимуть німецькі танки Leopard 2, які просить надати Україна.

Якщо ми інтенсивно прориватимемо лінію оборони російської армії, наступним кроком буде повернення територій і знищення збройних сил рф. А для цього потрібна певна кількість бронетехніки, танки. Але це не мають бути неефективні радянські танки – ні Т-55, ні Т-64, ні навіть Т-72. Ось чому ми кажемо нашим партнерам, зокрема Німеччині: якщо ви хочете взяти на себе лідерську роль, якщо ви хочете, щоб у нас було менше втрат, і якщо ви хочете, щоб ця війна закінчилася швидше, тоді дайте нам Leopard 2, – заявив Михайло Подоляк.

Україна наполегливо просить партнерів надати необхідну зброю для ефективної боротьби проти росії на фронті. Зокрема, перед поїздкою до Берліна глава українського уряду Денис Шмигаль заявив, що Україна очікує від Німеччини танки Leopard 2, а від США – танки Abrams.

Під час привітання України з Днем Незалежності Олаф Шольц заявив, що Німеччина і надалі постачатиме зброю стільки, скільки буде потрібно Києву – від самохідних гаубиць до систем протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що "Ми відповімо агресору на всі удари", - Зеленський.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next