Нардепів від заборонених партій хочуть позбавити депутатських повноважень

Нардепів від заборонених партій хочуть позбавити депутатських повноважень
У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроєкт.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується встановити, що заборона діяльності політичної партії є підставою для призупинення повноважень обраного від такої партії народного депутата. Повідомляє ВР.

Тож нардепів із заборонених партій хочуть позбавити повноважень брати участь у засіданнях Верховної Ради України, у роботі депутатських фракцій (груп), у роботі комітетів, тимчасових спеціальних комісій, тимчасових слідчих комісій, утворених Верховною Радою України, виконувати доручення Верховної Ради України та її органів, брати участь у роботі над законопроєктами, іншими актами Верховної Ради України, брати участь у парламентських слуханнях, а також звертатися із депутатським запитом або депутатським зверненням, без прийняття окремого рішення Верховної Ради України.

Також зазначається, що нардеп втрачає повноваження голови, першого заступника голови, заступника голови, секретаря комітету, тимчасової спеціальної комісії, тимчасової слідчої комісії, утворених Верховною Радою України, без прийняття окремого рішення Верховної Ради України.

Окрім того, вони не можуть бути обраними на посади Голови Верховної Ради України, Першого заступника і заступника Голови Верховної Ради України, не можуть вступати до складу депутатських фракцій (груп), чи об’єднуватися в такі фракції (групи); не можуть брати участь у засіданнях Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп).

Повідомляється, що положення цього Закону поширюватимуться на народних депутатів України, починаючи з народних депутатів України дев’ятого скликання, а також на депутатів місцевих рад, починаючи з депутатів місцевих рад, обраних на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Черговий сором: Кива заявив, що уряд Зеленського готується до "різанини російського населення" Черговий сором: Кива заявив, що уряд Зеленського готується до "різанини російського населення"
Це вже не перше його висловлювання на цю тему.
"Слов'янські народи повинні об'єднатися" — Ілля Кива в ефірі "Россия-1" (відео) "Слов'янські народи повинні об'єднатися" — Ілля Кива в ефірі "Россия-1" (відео)
Крім того, він виправдав заяву президента Чечні Рамзана Кадирова про приєднання України до Росії.
"Чому ж одразу нападуть?": Кива назвав можливе вторгнення РФ в Україну "звільненням" "Чому ж одразу нападуть?": Кива назвав можливе вторгнення РФ в Україну "звільненням"
Ілля Кива – відомий своєю проросійською позицією. Він постійно відвідує ефіри кремлівських пропагандистів, розповідаючи про "неонацистів" в Україні.
Loading...
Load next