Україна припиняє розгляд заяв на імміграцію, поданих громадянами рф

Україна припиняє розгляд заяв на імміграцію, поданих громадянами рф

Кабінет міністрів прийняв рішення, згідно з яким у період воєнного стану зупиняється розгляд територіальними органами/підрозділами Державної міграційної служби заяв про оформлення дозволу на імміграцію, поданих громадянами російської федерації. Повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у Telegram.

Передбачено, що у період воєнного стану та протягом 30 днів з дня його припинення чи скасування зупиняється розгляд територіальними органами/підрозділами Державної міграційної служби заяв про оформлення дозволу на імміграцію, оформлення (у тому числі замість втрачених або викрадених) та обмін посвідок на постійне/тимчасове проживання, поданих громадянами рф, до набрання чинності законом щодо врегулювання відносин за участю осіб, пов’язаних з державою-агресором.

Водночас постановою установлено, що зазначені обмеження не поширюються на громадян рф, які:

  • є чоловіком чи дружиною громадянина України;
  • дітьми або батьками громадян України;
  • повнорідними братом чи сестрою, дідом чи бабою, онуком чи онукою громадян України;
  • особами, які прослужили у Збройних Силах України три і більше років;
  • особами, які, відповідно до закону, прибули в Україну для працевлаштування.

Громадяни російської федерації, які прибули в Україну з метою працевлаштування або з метою возз'єднання сім'ї, повинні протягом 30 днів з дня набрання чинності цією постановою звернутися до ДМС за обміном посвідки на тимчасове проживання, якщо строк звернення за її обміном настав у період з 24.02.2022 до дня набрання чинності цією постановою.

Нагадаємо, що Кабмін звільнив Вітренка з посади голови "Нафтогазу".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next