США намагаються перешкодити Ірану виробляти і постачати дрони росії – ЗМІ

США намагаються перешкодити Ірану виробляти і постачати дрони росії – ЗМІ

Адміністрація президента Штатів Джо Байдена докладає зусиль, аби перешкодити Ірану у виробництві і постачанні безпілотників росії, якими та атакує Україну. Пишуть у The New York Times із посиланням на джерела.

Як пише NYT, низка представників розвідки, військових і служб національної безпеки описали розширену програму США, яка має на меті перекрити Ірану можливість виробляти безпілотники, ускладнити росіянам запуск дронів-"камікадзе" і – якщо це не допоможе – забезпечити українців засобами оборони, необхідними для того, щоб збивати ворожі дрони з неба.

Масштабність цих зусиль стала більш очевидною протягом останніх тижнів. Адміністрація прискорила свої кроки щодо позбавлення Ірану західних компонентів, необхідних для виробництва безпілотників, які продаються Росії, після того, як з вивчення уламків перехоплених безпілотників стало очевидним, що в них присутня мікроелектроніка із США.

Американці допомагають українським військовим у виявленні майданчиків, з яких запускають російські дрони. А також надають пристрої, здатні виявляти ворожі безпілотники на далеких відстанях.

Нагадаємо, що Зеленський виступив на завершальному засіданні Ради в цьому році: основні тези.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next