Міжнародний трибунал щодо росії може з'явитися до літа - Нуланд

Міжнародний трибунал щодо росії може з'явитися до літа - Нуланд

Міжнародний трибунал, в рамках якого росію можна буде притягнути до відповідальності за злочини проти людяності та воєнні злочини в Україні, може бути створений до літа. Повідомляє Голос Америки.

Ми наполегливо працюємо над цим з нашими партнерами з G7 та з Україною, ми працюємо над різноманітними моделями. Я хотіла би, щоб ми дійшли висновку до річниці - приблизно в лютому, але це може зайняти ще кілька місяців. Але до літа я б хотіла, щоб цей механізм з’явився, - сказала Нуланд, відповідаючи на запитання сенатора-демократа зі штату Меріленд Бена Кардіна.

Вікторія Нуланд зазначила, що ведеться робота щодо створення правових механізмів та збору доказів.

Нуланд зазначила, коли вона у вересні була у Києві з державним секретарем США, вони зустрілися в Ірпені з неурядовими організаціями, які "збирають докази та документують їх" для передачі в суди. Частина з цих організацій працює за підтримки організації з міжнародної допомоги США, USAID.

Нагадаємо, що Тищенка виключили з партії "Слуга народу".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next