Суд над путіним за воєнні злочини "можливий", — міністр закордонних справ Франції

Суд над путіним за воєнні злочини "можливий", — міністр закордонних справ Франції

Судовий процес над президентом росії володимиром путіним у Міжнародному кримінальному суді "можливий". Про це заявила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна напередодні річниці вторгнення рф до України. Повідомляє France24.

Ми працюємо з Міжнародним кримінальним судом та всією міжнародною спільнотою, щоб не залишилося безкарності для тих хто почав війну і, хто несе відповідальність за війну, — сказав Колонна.

Колона також заявила, що Міжнародний кримінальний суд може виявляти ланцюжок відповідальності "до найвищого рівня".

Я не можу передбачити, що так буде з володимиром путіним, але це можливо, якщо будуть встановлені факти та відповідальність, — сказала міністр.

Французький міністр вважає, що після року повномасштабної війни в Україні рф зазнає стратегічної, політичної та моральної поразки.

Нагадаємо, що “Ніхто, окрім росії, не хоче цієї війни”: Голова МЗС Німеччини виступила за ухвалення резолюції про припинення війни в Україні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета
Адвокати Медведчука ознайомлюються з матеріалами справи. Саме це й відтерміновує вручення куму Путіна обвинувального акту та направлення його до суду.
Loading...
Load next