Зеленський обговорив з Макроном підготовку до саміту НАТО

Зеленський обговорив з Макроном підготовку до саміту НАТО

Президенти України і Франції Володимир Зеленський та Еммануель Макрон обговорили підготовку до Вільнюського саміту НАТО, що відбудеться в липні.

Про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

У ході майже півторагодинної розмови президенти обговорили також очікувані результати саміту, зокрема щодо необхідності отримання Україною дієвих гарантій безпеки ще до моменту вступу до Альянсу.

Окремо глави держав приділили увагу реалізації української формули миру, а також обговорили підсумки нещодавнього візиту Макрона до Китаю.

Зеленський подякував Президенту Франції за засудження страти українського військового російськими воєнними злочинцямі, поінформував про ситуацію на фронті та подальші наміри з визволення всіх українських територій.

Серед іншого, глава держави відзначив намір Макрона додатково посилити підтримку України на полі бою.

Нагадаємо, У Львові великодні трамваї виїдуть на маршрути на пів години швидше

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Loading...
Load next