Колишній нардеп причетний до схеми з легалізації мільярда гривень

Колишній нардеп причетний до схеми з легалізації мільярда гривень

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру учасникам схеми, які легалізували понад мільярд гривень від махінацій на фондовій біржі.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ.

Серед злочинного угрупування — колишній нардеп Верховної Ради, професійні учасники фондового ринку та фізичні особи.

Учасники схеми легалізували доходи від маніпуляцій з купівлею-продажем облігацій внутрішньої державної позики України. Це дозволяло їм отримати виплату інвестиційного прибутку, який не підлягає оподаткуванню. Ці незаконні доходи вони отримували через підконтрольний банк.

Наразі про підозру повідомили колишньому депутату, заступнику голови комітету з питань фінансової політики — Руслану Демчаку.

У «схемі» він отримав 20 мільйонів гривень незаконного прибутку. Фігурантам загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Розвідка рф спробувала викрасти дані щодо систем планування операцій ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Будівництво доріг: компанія Коломойського отримає ще 650 млн гривень Будівництво доріг: компанія Коломойського отримає ще 650 млн гривень
За попередньою інформацією, у 2020 році компанія "ПБС" збільшила доходи вчетверо завдяки участі в програмі президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво".
Скандал із нардепом Галушком: його водія позбавили прав та оштрафували (відео) Скандал із нардепом Галушком: його водія позбавили прав та оштрафували (відео)
Про це заявив очільник МВС Денис Монастирський.
Loading...
Load next