США розглядають корупцію в Україні як серйозну загрозу

США розглядають корупцію в Україні як серйозну загрозу

У конфіденційній версії довгострокового плану США щодо співпраці з Україною вказується, що корупція на високому рівні може підірвати довіру української громадськості та іноземних лідерів до українського уряду під час війни.

Про це повідомляє Politico з посиланням на документ.

Держдеп США регулярно розробляє чотирирічні стратегії щодо пріоритетів США в певній країні. Таку Інтегровану стратегію (ICS) 29 вересня публічно оприлюднили і щодо України. Проте у видання заявили, що конфіденційна версія цього документа втричі довша, містить жорсткіші формулювання та набагато більше деталей про цілі США. Багато з них покликані зменшити корупцію в Україні.

У "делікатній, але не секретній" версії зазначають, що попри війну Україна не може відкладати зусилля щодо боротьби з корупцією, а межі цієї роботи треба закладати вже зараз.

Тим часом конфіденційна версія документа зазначає, що уявлення про корупцію на високому рівні може підірвати довіру української громадськості та іноземних лідерів до уряду України, ‒ наголошують у виданні.

Представник Держдепу США не сказав виданню, чи надав Вашингтон українському уряду "подовжену версію" документа. Він також не підтвердив офіційно, що конфіденційна версія існує.

Нагадаємо, В Херсоні через обстріл помер один із поранених поліцейських

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Loading...
Load next