Естонія розриває договір із Росією про юридичну допомогу

Естонія розриває договір із Росією про юридичну допомогу

Уряд Естонії ухвалив рішення про розірвання договору з Росією щодо юридичної допомоги і доручив міністерству закордонних справ підготувати і направити до парламенту відповідний законопроєкт.

Про це повідомляє Postimees.

За словами міністра закордонних справ Маргуса Цахкни, потрібно продовжувати зусилля з ізоляції Росії на міжнародній арені та підтримувати двосторонні відносини з РФ лише на необхідному мінімальному рівні доти, доки триває її повномасштабна агресія проти України.

Наша мета - припинити договір якомога швидше, оскільки чітка позиція Естонії полягає в тому, що ми не співпрацюємо з агресором, - сказав він.

Договір автоматично був би продовжений у 2025 році. Після закінчення терміну дії договору правове співробітництво з Росією буде здійснюватися так само, як з будь-якими іншими третіми країнами.

Естонські юристи зазначили, що "однією із незручностей, з якою зіткнуться громадяни РФ в Естонії та громадяни Естонії в РФ, буде те, що всі офіційні документи, наприклад, довідки про сімейний стан, свідоцтва про народження, свідоцтва про смерть тощо, вимагатимуть додаткового підтвердження апостилем".

Нагадаємо, Умєров обговорив із Пріцкер закупівлі та виробництво зброї зі США

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next