Шрі-Ланка скасовує візи для тисяч втікачів із РФ

Шрі-Ланка скасовує візи для тисяч втікачів із РФ

Влада Шрі-Ланки має намір скасувати візи для сотень тисяч росіян та меншої кількості українців, які перебувають у цій державі після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну.

Про це повідомляє Independent.

Працівники міграційної служби повідомили громадянам РФ та України, що їм слід залишити країну впродовж найближчих двох тижнів - починаючи з 23 лютого. Після початку повномасштабної агресії РФ проти України, до Шрі-Ланки прибули понад 288 тис. росіян та близько 20 тис. українців. Проте невідомо, скільки з них продовжили своє перебування в країні належним чином.

У міністерстві туризму Шрі-Ланки розповіли, що відомство отримує скарги на деяких громадян РФ: вони ведуть незареєстрований бізнес у південній частині Шрі-Ланки.

Однак, офіс президента Шрі-Ланки Раніла Вікремесінге наказав розслідувати повідомлення, які надходять до міністерства туризму, очевидно, намагаючись запобігти можливій "дипломатичній напруженості".

В офісі президента заявили, що повідомлення про необхідність виїзду з країни були видані без попереднього схвалення уряду і уряд офіційно ще не вирішив скасувати продовження віз для зазначених категорій туристів. Точна кількість туристів, які продовжили своє перебування понад 30-денну тривалість туристичної візи, залишається незрозумілою.

Відомо, що нещодавно в країні розгорівся скандал через російські підприємства, що ведуть політику "лише для білих" - це спричинило негативну реакцію у соціальних мережах. Серед таких підприємств є бари, ресторани, компанії, які стосуються водних видів спорту або надають послуги з оренди транспортних засобів.

Прагнучи відновити туризм та оговтатися від найгіршої економічної кризи з 2022 року, Шрі-Ланка почала надавати 30-денні візи після прибуття та пропонувати їх продовження до шести місяців.

Нагадаємо, За допомогою українських дронів "Сич" розвідка знищила ворожої техніки на $100 мільйонів - Юсов

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next