Євродепутатом від Кіпру обрали 24-річного блогера

Євродепутатом від Кіпру обрали 24-річного блогера

На Кіпрі 24-річний блогер Фідіас Панайоту, який балотувався як незалежний кандидат, забезпечив собі місце в Європарламенті.

Про це повідомляє DPA.

Згідно з попередніми результатами після підрахунку близько 25% голосів, Панайоту набрав понад 18% голосів. Хоча він посів лише третє місце, експерти з виборів вважають, що йому все одно гарантоване місце в Європарламенті.

Які політичні погляди відстоює безпартійний Панайоту, залишалося незрозумілим під час виборчої кампанії. Перше та друге місця розподілилися між двома відомими суперниками в прямій боротьбі: консервативна партія "Демократичне об’єднання" (DISY) вийшла на перше місце з приблизно 24% голосів. Згідно з даними підрахунку, ліва Прогресивна партія трудящих (AKEL) отримала 22,5%.

Крайньо правий Національний народний фронт (ELAM), здобувши близько 11,5%, ймовірно, вперше отримає одне з шести кіпрських місць у Європейському парламенті. Однак у центрі уваги був блогер Панайоту, від якого ніхто серйозно не очікував досягнення успіху.

Це диво. Це вперше на європейських виборах, коли хтось пройшов до парламенту без підтримки партій, а лише за допомогою підписників в Інтернеті, ‒ додав він.

Спостерігачі пояснюють його популярність протестними настроями в країні. Також явка була вищою, ніж на останніх виборах до ЄС.

Нагадаємо, Франція, ймовірно, зможе передати Україні від 6 до 12 літаків Mirage 2000, - La Tribune

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next