Швейцарія підтримала "мирну ініціативу" Китаю та Бразилії щодо України

Швейцарія підтримала "мирну ініціативу" Китаю та Бразилії щодо України

У Швейцарії заявили про підтримку так званої мирної ініціативи Китаю та Бразилії щодо України, навіть попри те, що в ній немає посилання на Статут ООН та прямої згадки про територіальну цілісність України.

Про це повідомив речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Ніколя Бідо, передає Blick.

За його словами, це важлива “мирна ініціатива”, оскільки пропонує альтернативу “войовничим промовам”, які прозвучали в ООН як з українського, так і з російського боку в ООН цього тижня.

Речник швейцарського МЗС наголосив про важливість посилання на Статут ООН, якого бракує. Він зазначив, що говорив про це на виступі в Раді безпеки міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.

Швейцарія, яка в червні прийняла перший Глобальний саміт на основі української “формули миру”, була єдиною західною країною, яку запросили на організовану Китаєм та Бразилією зустріч стосовно їхньої “мирної ініціативи” на полях Генеральної асамблеї ООН напередодні, 27 вересня, ‒ зазначають у виданні.

Нагадаємо, Росіяни утримують понад 23 тис. українців у пунктах тимчасового розміщення у віддалених регіонах РФ, - ЦНС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Loading...
Load next