Львівські ресторани, готелі та спортивні зали вже працюють на повну

Львівські ресторани, готелі та спортивні зали вже працюють на повну
Для більшості ресторанів та інших закладів харчування рішення комісії ТЕБ і НС дозволити приймати необмежену кількість відвідувачів є справжнім подарунком.

Для більшості ресторанів та інших закладів харчування рішення комісії ТЕБ і НС дозволити приймати необмежену кількість відвідувачів є справжнім подарунком. Бо через призупинення їхньої діяльності на час карантину вони зазнали чималих збитків.

«Власне, ми активно розробляємо меню, яке завтра буде доступне, а також працюємо над подальшим меню. Також ми працюємо над тим, щоб дотриматися усіх карантинних меж всередині ресторану. Так само, як і на терасі.», - зазначила Софія Трохимчук, офіціантка.

Тепер ресторани можуть приймати в себе більше гостей і працювати у звичному режимі.

«Ми в масках, рукавицях постійно ходимо. Дезінфікуємо столи і міряємо температуру кожному, хто до нас сідає. Тобто, ми усе перевіряємо і будемо більшій кількості столів, людей. Тільки аби приходили.», - додає Анна Онищук, офіціантка.

Обмеження зняли і зі спортивних та фітнес-залів. Працівники розповідають, що вже давно чекали цієї можливості, бо  ще раніше опрацьовували різноманітні варіанти безпечного відкриття тренажерних майданчиків для своїх відвідувачів.

«Ми дуже чекали, коли нарешті нас відкриють без обмежень. Ми дотримуємося усіх рекомендацій МОЗ. Дезінфікуємо приміщення, вологе прибирання, по залу стоїть багато антисептиків. Керівництво забезпечило нас ІФА-тестами. Тому ми готові приймати більше відвідувачів і будемо дуже раді усіх бачити у нашому залі. Працюємо на повну.», - каже Мар’яна Лагодич, адміністраторка спортивного залу.

Однак львів’яни по-різному ставляться до рішення влади щодо зняття цих обмежень, бо вважають, що ситуація із захворюваністю на коронавірус досі нестабільна. Проте у міськраді запевнили, що прийняли таке рішення, бо побачили позитивні зрушення у статистиці із хворими на Ковід-19. Але якщо ситуація зміниться в гіршу сторону, то реагуватимуть відповідно.

«Зараз є адаптивний карантин, який є на основі показників і рішення обласних комісій. Тому, відповідно, якщо показники зростають, то карантин може посилюватись, це є публічна інформація. Але ми сподіваємося, що та динаміка, яка все ж буде зберігатися.», - розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Також відповідні комісії перевіряють у Львові кінотеатри, театри, музеї та інших культурні установах, щоб переконатися, що на наступному етапі пом’якшень карантину вони зможуть нормально працювати. Відчинити їх можуть уже наступного тижня, якщо не буде додаткового спалаху захворюваності.

Тож Львів поступово повертається до звичного ритму життя. І якщо б не маски, обов'язкова дезінфекція рук, температурний скринінг, курсування транспорту у режимі спецперевезень, і зачинені садочки, то здавалося б, що карантин завершився. Але не забувайте, що пандемія ще повністю не стихла.

https://www.youtube.com/watch?v=Ps4-hvpH06I

Автор: Давид Берішвілі

Читайте також
У Дублянах відкрили будівлю нового адміністративного приміщення
Будинок побуту – саме так називалося це приміщення до 2014 року. Воно було на поверх меншим, з розбитими вікнами та понівеченим ремонтом.
Loading...
Load next