У Дрогобичі працює соціальне кафе, яке допомагає грошима безхатькам

У Дрогобичі працює соціальне кафе, яке допомагає грошима безхатькам
Карантинні обмеження дуже були відчутні для закладу «Витанія». Однак ці нелегкі часи, кажуть працівники, вдалося пережити.

Карантинні обмеження дуже були відчутні для закладу «Витанія». Однак ці нелегкі часи, кажуть працівники, вдалося пережити. У цьому кафе-піцерії Оксана самостійно займається усією випічкою, що є у закладі. Окрім піц вона інколи готує й різні булочки та інші смаколики.

Також тут є перші-другі страви та власні десерти. Продукти закупляють на ринку неподалік, тому кожного дня нове меню. В їхньому соціальному кафе вже є свої постійні клієнти.

"Щоденно ми виставляємо меню на сайті. Також підтримуємо тісний зв’язок з нашими клієнтами через телефон. Тепер більшість бере їжу з собою", - зауважила адміністраторка Любов Коваль.

А майже усі вторговані кошти з цієї підприємницької діяльності кафе «Витанія» скеровує на допомогу людям, що опинилися у скрутному становищі. Щоденно вони безкоштовно видають у середньому 10-12 обідів нужденним. Теж дають їжу із собою в одноразовому посуді. А на Святу Вечерю, розповідає адміністраторка кафе, у цьому закладі нагодували близько 120 безхатьків. Натомість Великоднє частування через карантинні обмеження цього року довелося скасувати.

"Ще жодну людину ми не відправили назад, не нагодувавши чи напоївши. Якщо звернулися, то допомагаємо, проте люди мають мати при собі відповідні документи, що засвідчують про їх скрутне становище", - пояснила Любов Коваль.

Тут також проводять майстер-класи з випікання піц для школярів.

Цей заклад створено завдяки благодійному фонду «Карітас», який опікується людьми, що перебувають на реабілітації у спеціальному центрі. Ще однією особливістю кафе-піцерії є й те, що тут додатково до роботи залучають й людей з інвалідністю для їхньої соціалізації та здобуття досвіду. Така ідея у власників виникла під час виїзду до Німеччини. Там за подібним принципом працювала психіатрична лікарня, у приміщенні якої влаштували їдальню, де працювали пацієнти.

У кафе «Витанія», що розташоване на вулиці Чорновола, 4 у Дрогобичі, замовивши обід, вартість якого складає у середньому від 30 гривень, можна не тільки смачно поїсти, а й таким чином допомогти отримати їжу людям, які опинилися у скрутному становищі.

https://www.youtube.com/watch?v=utEN5F7hfh0

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next