Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії

Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.

Олексій Данілов провів перемовини з керівником Бюро національної безпеки Польщі Павелом Солохом щодо безпекової ситуації на сході України та в окупованому Криму. Він розповів про кількість військ Росії на кордоні і його загрози.

Про це повідомляє пресслужба Ради національної безпеки і оборони України.

Зокрема секретар зазначив, що за останній час Росія накопичила велику кількість війська на кордоні з Україною, а його присутність є провокуванням України та її партнерів. До того ж за його словами, військове угрупування ворога поблизу кордонів України на північно-східному напрямку нараховує десятки тисяч військовослужбовців.

"Ми моніторимо ситуацію цілодобово і розробляємо різні сценарії реагування. Українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії, і наше військо готове дати відсіч країні-агресору", - зазначив Данілов.

Зазначимо, що на думку секретаря Данілова, консолідація зусиль зі стратегічними партнерами для ефективної протидії державі-агресору є вкрай важливою.

"Ми цінуємо допомогу країн-членів НАТО, зокрема, Польщі, і сподіваємося на подальше поглиблення співпраці", - додав він.

Нагадаємо, що Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.

Читайте також
"Якщо ви перетнете український кордон — будете знищені", — Данілов до білоруських солдатів "Якщо ви перетнете український кордон — будете знищені", — Данілов до білоруських солдатів
Олексій Данілов застерігає білоруських військових від спроб вторгнення в Україну
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Новий штам COVID-19 в Україні: у РНБО анонсували посилення карантину Новий штам COVID-19 в Україні: у РНБО анонсували посилення карантину
В Україні через штам коронавірусу "Дельта" посилять карантинні обмеження - вони стосуватимуться зокрема в'їзду з низки країн, де вирує цей штам.
Loading...
Load next