Жахливі наслідки ДТП: що може трапитись якщо не користуватись паском безпеки (відео)

Жахливі наслідки ДТП: що може трапитись якщо не користуватись паском безпеки (відео)
Патрульні за допомогою манекена показали, якими можуть бути наслідки ДТП для водія та пасажира, якщо вони не користуються пасками безпеки.

Патрульні за допомогою манекена показали, якими можуть бути наслідки ДТП для водія та пасажира, якщо вони нехтують пасками безпеки. Швидкість на цьому стимуляторі орієнтовно 50 кілометрів на годину. Навіть за такого показника якщо непристебнута людина може отримати серйозні травми.

"Внаслідок спрацювання подушки також тупа травма грудної клітки, тупа травма живота, також від педалей перелом кісток стопи, перелом гомілки й кісток тазу. Якщо пасажир буде пристебнутий, то звичайно таких травм можна уникнути", - розповів волонтер-рятувальник Мальтійської служби допомоги, Андрій Вуйцик.

Наслідки можуть бути навіть летальними.  Інформаційну кампанію щодо важливості використання ременів безпеки патрульні проводять спільно з представниками Консультативної місії Європейського Союзу. Вони зазначають, що ДТП  з потерпілими також впливає й на економіку в країні. 

"Насправді й сама госпіталізація, і лікування та реабілітація особи коштує досить багато грошей. І коли ми популяризуємо користування ременем безпеки, як чи не найважливіший захід. Ми також одночасно інвестуємо в економічний розвиток країни в тому числі", - зазначила тренер з питання кримінальних розслідувань Консультативної місії Європейського союзу, Светла Петрова. 

У зв’язку з нещодавніми змінами в законодавстві щодо адміністративних правопорушень суму штрафу за ігнорування пасків безпеки підвищили вдесятеро і наразі порушник має сплатити 510 гривень. Патрульні кажуть, що під час зупинки водії часто виправдовуються, мовляв, просто забули пристебнутися. І додають: якщо штрафи не лякають, то варто звернути увагу на статистику. 

"Всього лишень за 4 місяці 2021 року було зафіксовано 3624 ДТП. З потерпілими 440, 49 громадян загинуло. А 552 особи отримали травми різного ступеню важкості", - повідомив начальник управління патрульної поліції Львівщини, Роман Пилипенко.

Зазначимо, що від початку року львівські патрульні виписали вже майже 6 тисяч постанов за невикористання пасків безпеки. 

 

Читайте також
На Буковині водій перекинувся на тракторі, внаслідок чого загинула 6-річна дитина На Буковині водій перекинувся на тракторі, внаслідок чого загинула 6-річна дитина
Учора ввечері, 12 травня в селі Байраки Чернівецької області водій трактора не впорався з керуванням та допустив його перекидання. Внаслідок аварії загинула 6-річна дитина, яка знаходилась в кабіні транспорту.
Смертельна ДТП: поблизу Бердянська п'яний водій зіштовхнувся з мікроавтобусом (відео) Смертельна ДТП: поблизу Бердянська п'яний водій зіштовхнувся з мікроавтобусом (відео)
У Запорізькій області внаслідок зіткнення автомобіля та маршрутки загинула жінка, ще шестеро людей постраждали. За результатами медичної експертизи, водій який є винуватцем ДТП знаходився в стані алкогольного сп’яніння.
Україна вимагає справедливості: громадянин Франції позбавив життя двох дівчат і втік Україна вимагає справедливості: громадянин Франції позбавив життя двох дівчат і втік
Україна вимагатиме, аби Франція видала для суду свого громадянина Рашида Амані, який є винуватцем ДТП на Львівщині. Внаслідок тогорічної ДТП під Бродами загинуло двоє неповнолітніх дівчаток.
Loading...
Load next