Фільм "Віденська кава": у культурній столиці України в одній з львівських кав’ярень знімають нову кінострічку (відео)

Фільм "Віденська кава": у культурній столиці України в одній з львівських кав’ярень знімають нову кінострічку  (відео)
Йосип Сталін, Адольф Гітлер та Зигмунд Фройд – у центрі Львова. Культурна столиця продовжує бути осередком для нових кінострічок. Інтелектуальну комедію "Віденська кава" за мотивами п’єси Дмитра Корчинського знімають в одній з міських кав’ярень. У стрічці гратимуть актори трупи, які понад два роки демонстрували «Віденську каву» на театральних сценах.

Сталін, Гітлер, Фройд і Троцький – за сценарієм, герої фільму збираються в одній кав’ярні та б’ються за серце кельнерки з Галичини.

Днями у місті розпочалися зйомки стрічки, у якій фігурують чотири історичні постаті: Сталін, Гітлер, Фройд та Троцький. У центрі подій, герої фільму збираються в одній кав’ярні та б’ються за серце кельнерки з Галичини.

Всі вони на той час були нікому не відомі. Це 1913 рік. Різдво. Вже перехід на 1914 рік. Той самий Гітлер – художник, Сталін – барига, Троцький – вже більш-менш сформована особистість. Зигмунд на той час вже був досить відомою постаттю і багатим. Це формування тих постатей, яких ми зараз знаємо, - розповів продюсер фільму та актор, Назар Борушок.

Більш як два роки актори фільму мандрували країною з однойменною виставою. Локація для зйомок, як і сама ідея створення стрічки, спали на думку продюсеру випадково. Аби передати атмосферу 20 століття, декораціями займалися львівські художники.

Львів – це таке європейське містечко. Воно схоже на хороші такі туристичні міста Європи. Конкретно ця кав’ярня підійшла нам антуражем, вона в такому австрійському стилі, - додав Назар Борушок.

Роль кельнерки Христини, у яку закохалися аж четверо головних героїв, зіграє акторка Лідія Семесюк.

Вона з ними знаходиться у певному конфлікті. Кожен з них намагається на неї натиснути, але вона залишається собою. Це, як символ України, яка незламно іде до цілі. Як каже моя героїня: "Я спробую дійти додому самостійно", коли її просять провести додому Троцький і Йосип, - зазначила акторка Лідія Семесюк.

Особистість Сталіна, яку ще мало , хто знає,  гратиме Віталій Чорний.

Людину, яку визначатиме долю України і на превеликий жаль дуже багато лиха принесе цій країні, але вона ще про це не знає, тому що, поки що це просто семінарист-революціонер, який любить грабувати банки, романтик. Він протягом вистави дивиться у вікно на банк, що навпроти, і мріє його пограбувати. Це його найбільша мрія, - заявив актор Віталій Чорний. 

А Зигмунд Фройд у стрічці буде радше негативним персонажем, який відкриватиме таємниці душі інших героїв.  

Дістає якісь фіксації, які утворилися ще в ранньому дитинстві, ковиряє в них і тому його тут не дуже люблять. У фільмі можна погратися з інтонаціями, робити щось тонше. Великі крупні плани, можна щось очима поробити. Що не бачить глядач у залі, це він побачить на екрані, - розповів актор Сергій Федорчук.

Додамо, що прем’єру фільму планують показати у всіх містах України вже до кінця цього року

 

Читайте також
У Києві під будівлею Деснянської РДА зібралися люди з російськими прапорами (відео) У Києві під будівлею Деснянської РДА зібралися люди з російськими прапорами (відео)
На місці подій розвісили оголошення про знімальний процес фільму. Прем'єра фільму запланована на весну 2022 року.  
Фільм для глядачів з вадами зору: над озвучкою кінострічки "Теорія всього" працював Ярослав Нудик (відео) Фільм для глядачів з вадами зору: над озвучкою кінострічки "Теорія всього" працював Ярослав Нудик (відео)
Книжки шрифтом Брайля, фільми та мультфільми з аудіодескрипцією. Усе для комфорту людей із вадами зору. В арсеналі Ресурсного центру чимало таких добрих справ. До цього надбання додалася ще одна спеціально озвучена кінострічка.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Loading...
Load next