"Слава Україні! – Героям слава": в Україні офіційно затвердили нове футбольне гасло

"Слава Україні! – Героям слава": в Україні офіційно затвердили нове футбольне гасло
Виконком Української асоціації футболу одноголосно затвердив офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні!" і "Героям слава!".

Окрім цього на онлайн-засіданні УАФ також було затверджено як футбольний символ мапу України з тризубом. Зокрема, 45 членів Виконкому футбольної асоціації проголосували "за" підтримку пропозиції президента Федерації футболу України Андрія Павелка.

Відтепер, разом з малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом "Ukraine", на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені і в матчах національних збірних зможе використовуватися великий герб — карта України з Тризубом в центрі, - повідомив Павелко у Facebook.

Також виконком офіційно затвердив футбольний статус гасел "Слава Україні!" і "Героям слава!", які вже протягом багатьох років є привітанням для мільйонів вболівальників не лише в Україні, а й у цілому світі.

Унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об’єднав усіх українців, з різних регіонів України і наших земляків з різних країн і континентів. Ми зобов’язані і маємо за честь оберігати його і наповнювати новою силою єднання!, - наголосив президента Федерації футболу України, Андрій Павелко.

Нагадаємо, що учора, 10 червня, УЄФА заборонило використовувати гасло "Героям слава!" на новій формі збірної України, оскільки вважає, що воно має "політичний підтекст". Згодом, в Спілці європейських футбольних асоціацій (УЄФА) пояснили своє рішення щодо заборони лозунгу й зазначили, що дійшли до висновку, що форма збірної України має мілітаристський та політичний мотиви.

Читайте також
"Ребров буде тренером збірної України, а я йду з УАФ" - Маркевич "Ребров буде тренером збірної України, а я йду з УАФ" - Маркевич
Маркевич знову хоче працювати тренером, тому йде з УАФ. Нового тренера національної збірної України призначать вже 9 серпня.
Реброва не буде: стало відомо ім'я нового тренера збірної України Реброва не буде: стало відомо ім'я нового тренера збірної України
Відомо, що новий тренер очолить українську національну команду 17 серпня. Сергій Ребров, продовжить тренувати арабський "Аль-Айн".
Ребров може очолити збірну України: голова Комітету УАФ розповів про домовленість з Петраковим Ребров може очолити збірну України: голова Комітету УАФ розповів про домовленість з Петраковим
Голова Комітету національних збірних Олексій Михайличенко розповів, що переговори з Петраковим проводилися лише напередодні призначення, обидві сторони погодилися на тимчасову роботу.
Loading...
Load next