Збиралися продовжити контракт: УАФ відповіла на заяви Шевченка про звільнення з збірної України

Збиралися продовжити контракт: УАФ відповіла на заяви Шевченка про звільнення з збірної України
Раніше колишній тренер Андрій Шевченко заявив, що не збирався покидати збірну після Євро-2020 й додав, що мав намір продовжити співпрацю. Однак, за його словами УАФ ніби то не стала продовжувати угоду з легендарним футболістом.

Звільнення Андрія Шевченка з посади головного тренера збірної України з футболу в УАФ мотивували тим, що Шевченко сам вирішив покинути збірну, щоб перейти на клубну роботу. Однак, згодом сам Андрій Шевченко заперечив це та 3 вересня зібрав пресконференцію, де спростував ці заяви. Він заявив, що хотів продовжити роботу зі збірною і не казав, що він покидає команду.

Однак, в ефірі програми "Великий футбол" генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький наголосив, що УАФ планувала продовжити співпрацю з Шевченком.

Підтвердженням слів Запісоцького, організація надала лист, в якому екстренера головної команди країни запрошували 2-го серпня на зустріч в Будинку футболу, щоб провести переговори про продовження угоди. Також УАФ надала квитанцію про те, що лист було доставлено.

30 липня я мав особисту телефонну розмову з Шевченком. Сказав йому: "Андрій Миколайович, в тих умовах, що є зараз, 31 липня нам потрібно оформити рішення про завершення контракту і звільнення вас і всього тренерського штабу. Але оскільки знаю від президента, що у вас 2 або 3 серпня запланована зустріч, відповідно, зможемо підписати нові контракти на умовах, які будуть обговорені і узгоджені, - додав Юрій Запісоцький.

Окрім цього він також додав, що своєю чергою Шевченко відповів йому: "Роби все, що потрібно за законом, все, що вважаєш за потрібне, дійсно 2-го або 3-го ми зустрінемося і будемо обговорювати умови нового пролонгованого контракту". Та, Запісоцький повідомив, що відповідь від Шевченка з цього приводу так і отримана не була.

Генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький також наголосив, що в новому контракті Шевченка не передбачалося зниження зарплати для тренера, а мова йшла лише "про структурування винагороди", "коли є чистий і незмінний розмір, незалежно від результатів, і є бонусна частина, яка, залежно від спортивних результатів, дуже сильно варіюється"

Нагадаємо, що Андрій Шевченко попрощався зі збірною України 1 серпня. Під керівництвом головного тренера Андрія Миколайовича "синьо-жовті" дістались 1/4 фіналу Євро-2020, де вилетіли з чемпіонату після розгромної поразки проти команди Англії (0:4).

Згодом, у серпні Шевченка на посаді головного тренера збірної України змінив Олександр Петраков. Під керівництвом Петракова національна команда України з футболу розписала нічиї з Казахстаном (2:2) і Францією (1:1) у відборі на ЧС-2022.

Читайте також
"Ребров буде тренером збірної України, а я йду з УАФ" - Маркевич "Ребров буде тренером збірної України, а я йду з УАФ" - Маркевич
Маркевич знову хоче працювати тренером, тому йде з УАФ. Нового тренера національної збірної України призначать вже 9 серпня.
Реброва не буде: стало відомо ім'я нового тренера збірної України Реброва не буде: стало відомо ім'я нового тренера збірної України
Відомо, що новий тренер очолить українську національну команду 17 серпня. Сергій Ребров, продовжить тренувати арабський "Аль-Айн".
Андрій Шевченко покинув збірну України: Маркевич може зайняти посаду головного тренера (відео) Андрій Шевченко покинув збірну України: Маркевич може зайняти посаду головного тренера (відео)
Збірна України з футболу, яку понад п’ять років очолював Андрій Шевченко повернула Україні справжній інтерес до футболу: такого єднання навколо національної збірної серед українських вболівальників не було вже дуже давно. Проте, яскраві виступи збірної України на цьогорічному чемпіонаті Європи з футболу, завершилися не менш яскравою та водночас несподіваною відставкою головного тренера Андрія Шевченка.
Loading...
Load next