Збірна України досягла "переможного компромісу" з УЄФА щодо гасла "Героям слава!" на формі

Збірна України досягла "переможного компромісу" з УЄФА щодо гасла "Героям слава!" на формі
Українська збірна все ж таки зможе грати у новій формі на чемпіонаті Євро-2020, однак у дизайн форми доведеться внести деякі зміни.

Українська асоціація футболу та Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) досягли "переможного компромісу" щодо нового дизайну форми національної збірної, яка вимагала прибрати гасло "Героям слава!". Оскільки у поєднанні зі "Слава Україні!" вбачала у ньому політичний контекст. Про це повідомив президент УАФ Андрій Павелко у Facebook.

Переговори з УЄФА щодо нового дизайну форми національної збірної України завершилися. Вони були надскладними, кілька разів буквально заходили у глухий кут..., - повідомив Павелко.

Однак, на ігровій формі збірної України з’явиться не лише напис “Слава Україні!”, а й також на час проведення Євро-2020 на внутрішній стороні футболок буде додано ще один елемент - велику емблему національних збірних з картою України та тризубом.

Гасло "Героям Слава!" буде розміщене за мапою, у центрі обрисів кордонів єдиної України, і вірю, що воно стане справжнім оберегом для наших хлопців. Такий унікальний дизайн форми матимуть виключно наші гравці на Євро-2020, - наголосив президент УАФ.

Також Павелко підкреслив, що УАФ переконали Спілку європейських футбольних асоціацій в тому, що "Слава Україні!", "Героям слава!" і великий герб збірної України - це офіційні футбольні символи країни: "Ми довели, що "Слава Україні!", "Героям Слава!", великий герб збірної на карті України — офіційні футбольні символи нашої країни. В УЄФА погодилися взяти до відома сьогоднішнє рішення Виконкому УАФ та попросили час на додаткове вивчення цього питання після закінчення Євро-2020".

Він також уточнив, що такий дизайн матиме тільки форма гравців на Євро-2020. Крім того, за підсумками переговорів на всіх примірниках вже виготовленої форми національної збірної зберігаються раніше затверджені гасла "Слава Україні", "Героям слава", мапа України з її міжнародно визнаними кордонами.

Ніде у світі не буде заборони на вільний продаж футболок з офіційними футбольними символами нашої держави. В цьому була моя принципова позиція. І мільйони охочих матимуть змогу придбати екіпіровку національної збірної України у презентованому нами дизайні, - додав Павелко.

Нагадаємо, що учора, 11 червня, Виконком Української асоціації футболу одноголосно затвердив офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні!" і "Героям слава!". Окрім цього на онлайн-засіданні УАФ також було затверджено як футбольний символ мапу України з тризубом.

Читайте також
"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео) "У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.
УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото) УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото)
Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалила форму збірної України для виступу на Чемпіонаті Європи - Євро-2020, попри протести Російської Федерації та заяви про те, що у новій формі "закладений конфлікт".
Україна "не дозволить ображати національні символи": Кулеба відповів тим, хто "шипить" на нову форму збірної (відео) Україна "не дозволить ображати національні символи": Кулеба відповів тим, хто "шипить" на нову форму збірної (відео)
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що йому дуже подобається нова форма збірної України до Чемпіонату Європи з футболу-2020.
Loading...
Load next